Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Radnici zahalí purpurová barva. Připomene předčasně narozené děti

Letos se i Liberec připojí ke dni předčasně narozených dětí a na jejich počest nechá nasvítit budovu radnice 15. a 16. listopadu purpurovou barvou.

Světový den předčasně narozených dětí se slaví v ČR od roku 2010. Podle primátora Jaroslava Zámečníka jde o zásadní téma. „Těší mě, že město Liberec může alespoň touto symbolickou formou podpořit tak důležitou aktivitu,“ uvedl Zámečník v tiskové zprávě. Hlavním organizátorem českých oslav je spolek Nedoklubko. 

Cílem je upozornit na problematiku týkající se předčasných porodů. Zároveň jde o poděkování neonatologickým a perinatologických center, které je i v liberecké nemocnici. „V loňském roce jsem se stal otcem předčasně narozených dětí a jen díky péči lékařů a sester z Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze-Podolí jsem otcem i nadále,“ komentoval zastupitel Jiří Zavoral.

Nově chce navíc spolek Neklubko upozornit i na nejčastější komplikace v těhotenství, které mohou vést k předčasnému porodu. „Vydáváme také knihu pro ženy, kterým hrozí předčasný porod,“ řekla ředitelka Lucie Žáčková.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký, radnice, Liberec, purpurová barva, předčasný porod, Jaroslav Zámečník, Krajská nemocnice Liberec, Česko, Ústav pro péči o matku a dítě, Lucie Žáčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnici zahalí purpurová barva. Připomene předčasně narozené děti  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.