Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Do evropského týdne testování na HIV a žloutenku se zapojí Liberec i Frýdlant

Nechráněný pohlavní styk, tetování nebo injekce mohou být rizikem pro přenos HIV i žloutenky nebo syfilisu. Testování zdarma právě na tato onemocnění bude v příštím týdnu umožněno na několika místech v kraji v rámci Evropského týdne testování.

Podle portálu Tady a teď bude testování probíhat na dvou místech v Liberci a na jednom v České Lípě. Podle informací na webu města Frýdlant bude možné nechat se otestovat i tam v Centru 1407. „Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci je lepší se na testování objednat předem na telefonním čísle 725 457 258 (denně od 10 - 18 hodin, stačí prozvonit či poslat sms či sos zprávu, zavolají zpět),“ informuje město Frýdlant.

Evropský týden testování se snaží každoročně umožnit bezplatné testování a pomoc tak včasně odhalit infekci.

Každoročně se do tohoto týdne zapojují státní, soukromé i neziskové organizace. Evropský testovací týden nabízí ideální příležitost, jak odhalit počátky HIV infekce. Včasné odhalení infekce umožňuje podstoupit léčbu, která dokáže zajistit kvalitní život. Čím dříve je infekce odhalena, tím účinněji odpovídá tělo pacienta na léčbu a předchází se nežádoucím komplikacím,“ dodává k akci Státní zdravotní ústav.

Testování bude probíhat od 20. di 27. listopadu. Na tuto akci naváže 1. prosinec coby Světový den boje proti AIDS. Nechat se otestovat může kdokoliv, kdo byl vystaven riziku. Tím může být nechráněný pohlavní styk nebo kontakt s infikovanou krví při injekčním užívání drog.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, HIV, testování, Frýdlant, Liberec, Evropský týden testvání, infekce, Česká Lípa, Státní zdravotní ústav, žloutenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do evropského týdne testování na HIV a žloutenku se zapojí Liberec i Frýdlant  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.