Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Život v okleštěné Stráži? I tak mohou lidé vyrazit na procházku do lesa, tvrdí starostka

Za běžných okolností asi nikdo moc neřeší, že Stráž nad Nisou už téměř splynula s Libercem. Jenže v době lockdownu a omezeného pohybu se najedou ze Stráže stává okleštěné místo, kde lidé moc prostoru k rekreaci nemají.

Ze Stráže nad Nisou je nyní tak trochu liberecký Vatikán. Alespoň podle katastrálního území. Za prací a nákupy mohou místní samozřejmě dál jezdit do Liberce. S procházkami a trávením volného času už je to ale horší. Podle starostky Daniely Kysilkové mají ale místní stále pár možností, jak si provětrat hlavu a zároveň dodržet všechna opatření a nařízení. „V rámci katastru obce je možné si vytvořit několik vycházkových okruhů s různou délkou a náročností,“ uvedla starostka.

Podle Kysilkové mohou i v současné době místní vyrazit alespoň na krátký výlet do lesa směrem na Bedřichovku, projít se k rybníku nebo prostě po obci. „Vzhledem k rozloze obce 4.5 km2 se najde i slušná trasa pro výběh, stěžovat by si mohl jen náročnější cyklista. Jelikož jsme obec, kde převažuje zástavba rodinných domků se zahradou, mohou i ji využít naši občané pro svůj bezpečně strávený čas na čerstvém vzduchu,“ komentovala Kysilková.

Sportovat? Leda na kole na nákup

„Za normálních okolností jsem na podzim běhal tříkilometrové okruhy po lese a pak chodil skoro denně na běžky. A chodil bych dál, ale nemůžu,“ postěžoval si místňák Jirka. Kolo prý kvůli těm čtyřem kilometrům ve Stráži ani vytahovat nebude. „Přemýšlím, že tak začnu jezdit na kole aspoň na nákupy, ať mám aspoň nějaký pohyb. Samozřejmě na druhou stranu Liberce,“ podotkl s úsměvem. Víc než kdy dřív si tak i on váží toho, že má alespoň velkou zahradu.

Lidé ve Stráži ale podle starostky i přes omezenější možnosti opatření dodržují. „Nezaznamenala jsem v naší obci žádná výrazná porušení současných omezení, která se snažím i já, tak jako většina z nás dodržovat a myslím, že pokud se u jejich dodržování používá zdraví selský rozum, jsou na přechodnou dobu přijatelná,“ řekla a pokračovala: „Pro nás všechny je pak důležité, aby dodržování těchto omezení vedlo k žádoucímu cíli, což je návrat k životu, jak jsme byli zvyklí.“

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stráž nad Nisou/Milan Holenda

Štítky Liberecký, Stráž nad Nisou, Liberecko, les, Liberec, Vatikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Život v okleštěné Stráži? I tak mohou lidé vyrazit na procházku do lesa, tvrdí starostka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.