Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bytové domy v Hrádku nevyrostou. Společnost se stavbou nezačala, záležitost řeší právníci

Před třemi lety oslovil developer vedení Hrádku nad Nisou s tím, že bych chtěl v ulici Legionářská vybudovat domy s několika desítkami bytů. Projekt ale kvůli nečinnosti společnosti a porušování podmínek padl a vedení města odstoupilo od smlouvy.

Bytové domy, které by nabízely družstevní bydlení, měly vyrůst na místě, kde dříve stála mateřská školka nebo cukrářská výrobna. Podle vizualizace mělo dojít také k úpravám a zvelebení okolí i vyřešení parkování. Společnost ve své prezentaci poukazovala na projekty, které realizovala v jiných městech,“ informovala Věra Baumgartnerová prostřednictvím zpravodaje iHrádecko.

Město následně se společností uzavřelo smlouvu s tím, že na vybudování má investor dva roky a po dokončení stavby dojde k převodu pozemků. Měsíce plynuly a ani po roce nebyly patrné změny, které by nasvědčovaly tomu, že na místě v dohledné době začne stavba. Na základě výzvy odprezentovali zástupci společnosti nový projekt. „Ten se od původního lišil zejména vzhledem a typem zástavby,“ komentoval starosta Hrádku Josef Horinka.

Město zatím nepřišlo s konkrétním náhradním řešením pro tuto lokalitu. Budoucí podoba tohoto místa proto zůstává nejasná.

I přes údajný přetrvávající zájem firmy nezačaly stavební práce ani v průběhu loňského roku. Tehdy již bylo jasné, že do konce prosince 2020 domy stát nebudou. Zastupitelé proto odsouhlasili odstoupení od smlouvy. Podle podmínek ze strany družstva Nový Hrádek navíc měl developer do převodu pozemku platit městu nájemné za využívání pozemku. Celou záležitostí se tak nyní budou zabývat právníci. Svou nečinnost údajně společnost ospravedlňovala mimo jiné také finančními záležitostmi nebo řadou jiných projektů.

O bydlení v Hrádku je zájem

Dle Horinky je o bydlení v Hrádku nad Nisou jednoznačně velký zájem, a to jak o koupi bytů, tak o pronájem. V nedávné době bylo v Hrádku realizováno hned několik bytových projektů. „Mezi nimi například rekonstrukce Ruské vily na sídlišti Liberecká nebo rekonstrukce bývalého kina 1. máje, kde vzniklo sedm nových bytů sociálního bydlení,“ uvedl starosta.

V tomto trendu hodlá město pokračovat. Ve hře je dle slov starosty hned několik lokalit. Zároveň evidujeme celou řadu projektů privátních developerů, s kterými město v žádném případě nechce soutěžit, ale naopak jim dáváme potřebný prostor pro jejich realizaci, tedy o možných dalších nových výstavbách bytů se bavíme, ale s ohledem na privátní aktivity to úplně nehrotíme,“ dodal Horinka.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hradek.eu

Štítky Liberecký, Hrádek, bydlení, Legionářská, Hrádek nad Nisou, projekt, developer, Josef Horinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bytové domy v Hrádku nevyrostou. Společnost se stavbou nezačala, záležitost řeší právníci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.