Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajská knihovna má novou ředitelku. Povede ji Dana Petrýdesová

Po jedenácti letech opustila post ředitelky Krajské vědecké knihovny v Liberci Blanka Konvalinková a vedení po ní převzala Dana Petrýdesová. Do funkce nastoupila k 1. dubnu.

Dana Petrýdesová nebude pro knihovnu novou osobou, prošla zde několika odděleními od Informačních služeb po řízení Odboru služeb. „Krajskou vědeckou knihovnu vedly vždy silné osobnosti a každá ji posunula o kus dopředu. Blance Konvalinkové náleží poděkování za léta práce v knihovně a nadšení, se kterým ji dělala,“ komentovala náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová.

Dnes již bývalá ředitelka se svým týmem knihovníků přispěla k tomu, že knihovna má dle Vinklátové skvělou pověst nejen v Liberci, ale po celém kraji i za jeho hranicemi. „Pověst se nebuduje snadno a ještě mnohem obtížnější je ji dlouhodobě udržet. Blance Konvalinkové a jejímu týmu knihovníků se to dařilo a já jsem jí za to moc vděčná,“ dodala náměstkyně.

Jak uvádí sama Blanka Konvaliková, během jedenácti let se podařilo v knihovně vytvořit například nabídku e-knih, vzdělávací aktivity pro školy a veřejnost nebo lépe zapojovat moderní technologie. „Kolegyně Dana Petrýdesová prosadila větší propagaci knihovny na sociálních sítích, a kromě stálé péče o rozvoj provozních oddělení včetně poboček se velkou měrou podílela na moderní podobě nového webu,“ komentovala Konvalinková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberec, knihovna, ředitelka, Dana Petrýdesová, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská knihovna má novou ředitelku. Povede ji Dana Petrýdesová  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.