Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vratislavický pumptrack sklízí úspěch. Přibude k němu hřiště na parkour

Během loňského roku vyrostlo nad hasičárnou ve Vratislavicích nad Nisou multifunkční sportoviště s jedinečnou pumptrackovou dráhou. Městský obvod má s místem ale rozsáhlejší plány.

Vedení městského obvodu nově pojmenovalo sportoviště jako VAPARK neboli vratislavický active park. Do budoucna mají Vratislavice v plánu toto místo dále rozvíjet, už teď ale sklízí kladné odezvy. „Na vybudování pumptracku i přilehlých trailů jsme zaznamenali ohromné množství pozitivních reakcí. A to nejenom od místních, ale také od cyklistů ze širokého okolí. Již během loňského podzimu, kdy jsme sportoviště otevřeli, byl kopec obsypaný cyklisty,“ sdělil na dotaz redakce starosta Vratislavic Lukáš Pohanka.

Ve Vraťáku se otevřel nový pumptrack. Pomáhal ho tvořit i mistr světa Tomáš Slavík

Originálním místem pro zábavu, sport i rekreaci se můžou nově pochlubit Vratislavice nad Nisou, kde se dnes slavnostně otevřel nový pumptrack, se skill centrem a trailovovými dráhami. Vyžití tak zde najdou jak nejmenší cyklisté, tak zdatní jezdci.

Aktivity odpovídající trendům? Parkour a bouldering

Poměrně ojedinělý areál se rozšíří o další sportoviště. „V nejbližší době máme v plánu zrealizovat hřiště na parkour. To je dnes velmi moderní sportovní odvětví. Venkovní boulderingová stěna je jedna z dalších úvah do budoucna. Ostatní vize bych v tuto chvíli nechtěl ještě prozrazovat, ať se mají čtenáři na co těšit,“ řekl starosta.

Vzniknout by měla také cestní síť pro pěší, mobiliář, občerstvení se sociálním zázemím nebo parkoviště. „Bude pokračovat také výsadba stromů a keřů. To je náš výhled na několik let dopředu,“ komentoval Pohanka. Samotná realizace všech nápadů se bude odvíjet od aktuálních finančních možností Vratislavic a případných dotačních programů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto P. Slavík, M. Šálek

Štítky Vratislavica, VAPARK, pumptrack, sportoviště, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, parkour

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vratislavický pumptrack sklízí úspěch. Přibude k němu hřiště na parkour  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.