Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vzpříčený kamion na čtrnáct hodin zablokoval Albrechťák. Starosta Frýdlantu kritizuje silničáře, hasiče i policii

, aktualizováno 16. dubna 2021, 11:21

Intenzivní sněžení na Liberecku zkomplikovalo ve čtvrtek dopravu především kamionům. Jeden z nich nezvládl přejezd přes Albrechtický kopec a po smyku se vzpříčil přes celou silnici, přes kterou nešlo asi čtrnáct hodin projet. Zásah zkomplikoval fakt, že řidič neměl zelenou kartu ani peníze a hasiči se báli, že by kamion při vyproštění poškodili. Způsob vyproštění kritizoval starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

„Na objízdné trase dbejte zvýšené opatrností vzhledem ke zhoršené sjízdnosti vozovky," varovali hasiči. Možností pro osobní automobily byla komunikace č. 2904 přes Oldřichov v Hájích. „Tato komunikace je však pro nákladní dopravu uzavřena. Dopravní značení je osazeno nejen u kruhového objezdu v ulici Žitavská ve Frýdlantu, ale také na silnici I/13, u kruhového objezdu před Mníškem," uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Polský kamion havaroval v Albrechtickém kopci ve čtvrtek kolem 19:30. Od té doby byla komunikace neprůjezdná, návěs totiž byl napříč a blokoval celou šíři vozovky. „Jde o polský kamion a řidič nemá zelenou kartu ani peníze. Hasiči ho vyprošťovat nechtějí, protože hrozí, že by ho poškodili, a soukromé odtahové služby ho nebudou vytahovat, dokud nebudou mít jisté peníze. Údajně sem jede z Polska majitel," řekl Pavel Vach ze společnosti Eurovia CS, která má údržbu komunikace na starosti.

Přístup silničářů, hasičů i policie zkritizoval starosta Frýdlantu Dan Ramzer. „Státní správce komunikace má na Liberecký kraj čtyři sypače a Albrechťák není priorita a od úterý hlásí extrémní srážky a odpovědné to nechává chladnými,“ uvedl Ramzer a podivil se i nad fungováním policie a hasičů. 

„Hasiči vyhodnotí, že nepovolají frýdlantské hasiče, tudíž se odpovědný frýdlantský starosta nic nedozví. Policie uzavře komunikaci, protože řidič nemá zelenou kartu, peníze ani kreditku, takže má strach nařídit odtah, protože by ho musela zaplatit a frýdlantskému starostovi, taky nezavolá,“ dodal starosta.

Právě správce komunikace ale odmítl, že by nehoda souvisela s neošetřenou silnicí. „V té době byla prakticky černá," řekl Vach.

Vyproštění kamionu pokračovalo až do pátečního dopoledne, silnici se podařilo zprůjezdnit v 11 hodin.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK

Štítky kamion, albrechtice, hasiči, Frýdlant, policie, silnice, peníze, Dan Ramzer, Liberecký kraj, Oldřichov v Hájích, Eurovia CS, Polsko, Mníšek nad Hnilcom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Mrázek

Vždyť se na tu silnici podívejte, ty hovada z údržby na to serou !!! To je věčný boj a pak tady řeší zapadlé auta a všechno stojí a lidi se nemají jak dostat domů !!!! Vždyť ten Liberecký kraj je totální zoufalost na údržby silnic !!!! Proč celé to vedení dispečerů a vedoucích pracovníků nikdo nahodinu nevyhodí ? Je to rok od roka stejné !!!

Čtvrtek, 15. dubna 2021, 22:56Odpovědět

Vzpříčený kamion na čtrnáct hodin zablokoval Albrechťák. Starosta Frýdlantu kritizuje silničáře, hasiče i policii  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.