Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Začalo bourání mostu u Makra. Práce výrazně omezí dopravu

V Liberci začaly práce na bourání mostu u Makra. Práce na průtahu městem zkomplikují dopravu na kruháči pod mostem.

Zatím tam provoz kyvadlově řídí semafory, od soboty 17. do středy 21. dubna, bude ale okružní křižovatka i průjezd do Hodkovické a Minkovické ulice zcela uzavřen, řekl Jan Wohlmuth, ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR, které je investorem.

Most je tvořený pěti poli, v současné době pracuje těžká technika na tom prvním. Postupně se ale přesune nad křižovatku, a proto bude podle Wohlmutha nutné ji na nějakou dobou uzavřít. Most, postavený v 70. letech minulého století, byl na hranici životnosti, jeho rekonstrukci připravovalo ŘSD čtyři roky. Celý půjde k zemi a na jeho místě vyroste nový, úpravy čekají i odbočovací pruh. Práce na frekventovaném úseku, po němž denně projížděj tisíce automobilů, začaly hned po Velikonocích. Provoz je tam svedený na druhou polovinu vozovky. Nový most za bezmála 61 milionů korun včetně DPH mají Eurovia CZ a Brex dokončit v září.

Bourání mostu zkomplikuje ve stotisícovém městě i provoz MHD, odkloní trasy linek 20, 37 a 60. Podle informací z dopravního podniku budou jezdit mezi zastávkami Doubí pošta a Pilínkov objízdnou trasou z náhradní zastávky Doubí Obilná, umístěnou na chodníku před odbočkou na OK Makro a dál ulicemi České mládeže, Průmyslová, Heyrovského, Puškinova a Sklářská do zastávky Pilínkov a dál po své trase. Linky nebudou obsluhovat zastávku Pilínkov křižovatka. Ve směru do centra pak pojede linka ze zastávky Pilínkov po stejné objízdné trase až do zastávky Kamenická a dál po své původní trase.

Na frekventované silnici I/35 není demolice mostu u Makra jedinou komplikací. Omezený je stále provoz u Rádelského mlýna, kde se od loňska pracuje na rekonstrukci mimoúrovňové křižovatky se silnicí I/65. Uzavřené je napojení směrem na Jablonec nad Nisou a doprava musí po objízdných trasách přes Liberec nebo Železný Brod. I tam se jezdí jen na polovině vozovky. „Zatím je to tak povolené až do 15. prosince, kdy by měla přestavba mimoúrovňové křižovatky skončit," řekl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp. Pracuje se také na opravě čtyřpruhu I/35 od Liberce směrem na Chrastavu a Bílý Kostel nad Nisou. Práce na více než sedmikilometrovém úseku komunikace potrvají až do poloviny července, jezdí se na polovině čtyřpruhové silnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, stavby, ŘSD, Liberec, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Pilínkov, rekonstrukce, Velikonoce, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začalo bourání mostu u Makra. Práce výrazně omezí dopravu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.