Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyroste v Chrastavě nový bytový dům? Starosta je proti

Vlastník pozemků na sídlišti Střelecký vrch v Chrastavě by rád vystavěl nový bytový dům. I když to není v rozporu s územním plánem je starosta města proti.

Navrhovaný dům by měl mít čtyři nadzemní podlaží a dosahoval by tak zhruba výšky okolních panelových domů. Vyrůst by měl mezi ulicemi Střelecký vrch a Liberecká naproti současnému paneláků čp. 610 až 615. „Bytový dům je v souladu s platným územním plánem,“ uvádí architektonická studie, podle které návrh neporušuje ani závazné části územního plánu. „Záměrem architektů je výškové a hmotové začlenění navrhované stavby do okolní zástavby s respektem k současnému prostorovému a výškovému členění lokality,“ je napsáno v dokumentaci.

Dům by měl nabízet celkem 16 bytů. „Vlastník pozemků plánuje výstavbu domu. Před panelovým domem by mělo vzniknout osm parkovacích míst. Investor má navíc v plánu vybudování dalších devíti parkovacích míst mírně dolů k ulici Liberecká,“ informuje starosta Chrastavy Michael Canov. Dalších deset míst chce vlastník vybudovat v severozápadní části pozemku.

Hustší zástavba a méně zeleně

Starosta je zásadně proti plánované výstavbě. „I když stavba není v rozporu s územním plánem, můj názor starosty je negativní, a to dost jednoznačně,“ komentuje Canov. Podle něj by nová výstavba přinesla hustší zástavbu, která na tomto sídlišti není vhodná. Místním by se navíc zhoršila úroveň bydlení.  „Kdo tady žije, tak ví, jak zoufale tu hledáme nová parkovací místa. Navíc by ubyla i zeleň,“ říká starosta.

Canov tak za sebe vydá rozhodně negativní stanovisko, toto rozhodnutí ale může ještě zvrátit rada a zastupitelstvo Chrastavy. Pokud bude vedení města zajedno se starostou, bude se Chrastava jako budoucí účastník řízení snažit realizaci stavby zabránit.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Architektonická studie

Štítky Liberecký, Chrastava, panelák, bytový dům, územní plán, pozemek, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyroste v Chrastavě nový bytový dům? Starosta je proti  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.