Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rekonstrukce ostašovské Pastelky je u konce. Navýšila kapacitu o 40 míst

Mateřská škola Pastelka v libereckém Ostašově prošla během posledního roku kompletní rekonstrukcí. Díky tomu se rozšířila kapacita na celkových 96 míst.

Školka se dočkala renovace a zároveň přístavby nového dvoupatrového pavilonu, který pojme hned tři oddělení. „Do rekonstrukce jsme investovali více než 57 milionů korun,“ sděluje náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová. Školka bude nyní bezbariérová a navíc na zahradě vznikly retenční nádrže na dešťovou vodu.

Podle ředitele Radka Vystrčila je již nyní jasné, že se od září zcela naplní kapacita školky. „Po zápisech už vím, že školka bude kapacitně plně obsazena,“ říká.

Rekonstrukce dvou libereckých školek navýšila jejich kapacitu o 60 míst

Poslední rok probíhaly rekonstrukce ve dvou libereckých školkách. První je Pastelka v Ostašově, druhou pak Motýlek na Broumovské. Obě budovy se dočkaly modernizace i rozšíření stávající kapacity.

Příští rok chce Liberec přihlásit Pastelku do soutěže Karla Hubáčka Stavba roku Libereckého kraje. „Skvostná budova rozhodně šance na úspěch má,“ konstatuje v tiskové zprávě primátor Jaroslav Zámečník.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky Liberecký, Ostašov, Pastelka, Radka Loučková Kotasová, Karel Hubáček, Jaroslav Zámečník, Liberec, Liberecký kraj, Stavba roku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce ostašovské Pastelky je u konce. Navýšila kapacitu o 40 míst  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.