Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silnice přes Ještěd otevřena. Rekonstrukce první části skončila o dva týdny dříve

Pro někoho možná až nekonečná uzavírka silnice z Hanychova na Ještěd je u konce, řidiči tudy mohou opět projíždět. Práce se povedlo dokončit o dva týdny dříve. Brzy by měla začít oprava úseku z Ještědu do Světlé, už by ale nemělo jít o úplnou uzavírku. Celkové náklady na rekonstrukci činily 84 milionů korun.

Při poslední opravě vozovky na přelomu listopadu a prosince roku 2008 došlo pouze k odfrézování poslední vrstvy asfaltu. Hlouběji se práce neprováděly. Při současné rekonstrukci došlo nejen k odstranění horní vrstvy asfaltu, ale také k úpravě celého podloží včetně zavedení vhodného odvodňovacího systému a výstavby nových opěrných zdí. Komunikaci doplnila svodidla a nové dopravní značení.

Následovat bude další etapa, během které Liberecký kraj opraví úsek silnice od Výpřeže až po odbočku na Křižany. „V tomto případě už ale nebudeme chtít povolit několikaměsíční kompletní uzavírku jako při první části rekonstrukce. Budeme proto požadovat po dodavateli a krajské správě silnic, aby oprava probíhala pouze za částečného omezení provozu,“ řekl Jan Sviták, náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky silnice, Ještěd, rekonstrukce, Liberecký kraj, oprava, Jan Sviták, Křižany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice přes Ještěd otevřena. Rekonstrukce první části skončila o dva týdny dříve  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.