Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Zaměstnanec ležel ve skladu v tratolišti krve. Život mu zachránila policejní hlídka

Ve skladových prostorech jednoho z libereckých výrobních podniků došlo minulé pondělí ke srážce vysokozdvižného a manipulačního vozíku, při které se vážně zranil jeden ze zaměstnanců. Ten začal silně krvácet. Na místo ještě před příjezdem sanitky dorazila hlídka policistů, která muži rychlým zásahem zachránila život.

Právě hlášení o zranění slyšela i policejní hlídka, která se pohybovala nedaleko. „Policisté podpraporčíci David Kalous a Tomáš Pustka ani na okamžik nezaváhali, přihlásili se kolegům na Integrované operační středisko a ti je vyslali na místo,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Policisté se na místo dostali ještě před zdravotníky. Zraněný muž ležel na zemi v tratolišti krve a dva jeho kolegové se škrtidlem snažili krvácení zastavit. „Podpraporčík Tomáš Pustka ihned ze zdravotnického batohu, který měla hlídka ve výkonu služby sebou, vytáhl škrtidlo C. A. T., přiložil ho muži na zraněnou nohu do oblasti nad kolenem a řádně utáhl vratidlo. V tu chvíli masivní krvácení zjevně přestalo,“ dodala mluvčí. 

Na místo v tomto okamžiku přijela i hlídka policistů z oddělení hlídkové služby. „Všichni policisté následně zraněnému muži kontrolovali životní funkce a do příjezdu posádky Zdravotnické záchranné služby s ním komunikovali. Zhruba deset minut po půl čtvrté si ho zdravotníci převzali do své péče a následně převezli do liberecké nemocnice,“ řekla Sochorová.

Ke zranění došlo tak, že se ve skladu srazil vysokozdvižný vozík s manipulačním. „Kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Liberci, kteří šetří veškeré okolnosti celé události, již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalost,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, hlídka, záchrana života, sklad, liberec, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanec ležel ve skladu v tratolišti krve. Život mu zachránila policejní hlídka  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.