Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Očkování bez registrace využily desítky lidí. Přednost mají stále objednaní

Od včerejšího dne se mohou nechat lidé naočkovat vakcínou proti koronaviru i bez registrace, a to v očkovacím centru v budově D Krajského úřadu v Liberci a od minulého týdne také v České Lípě. Přednost ale mají stále lidé registrovaní.

Již během včerejšího dne využily možnosti očkování bez předchozí registrace desítky lidí. „Stále však  žádáme, aby se lidé registrovali na konkrétní den a hodinu,“ sdělil krajský radní Vladimír Richter. Stejně tak i Krajská nemocnice Liberec vyzývá k tomu, aby se lidé registrovali. „Přesto bychom rádi upozornili, že volné termíny k očkování jsou nyní dispozici prakticky okamžitě a registraci zájemců preferujeme,“ uvedla nemocnice na svém facebooku.

Neregistrování zájemci o očkování tak musí počítat s tím, že při čekání na vakcínu dostanou přednost objednaní. Stejně tak tomu bylo i včera. „Všichni museli počkat, dokud nebyli naočkování řádně registrovaní a objednaní,“ řekl Richter.

Očkování bez registrace od středy minulého týdne nabízí v pracovních dnech i českolipská nemocnice, denně toho minulý týden využily desítky lidí. „Zájem byl opravdu značný. Dokonce tak velký, že jsme v pátek měli možnost maximálně 'dovyočkovat' všechny vakcíny, které jsme měli pro daný týden k dispozici," uvedla pro mluvčí Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa Andrea Beranová.

V Liberci se začne očkovat bez registrace. Bude to v očkovacím centru u krajského úřadu

Žádný obchoďák, jako v jiných městech. V Liberci se bez registrace bude očkovat v očkovacím centru u krajského úřadu. Poprvé se centrum zájemcům o očkování bez registrace otevře v pondělí. Bez registrace se dá očkovat od čtvrtka už také v...

Na co nezapomenout?

Zájemci o očkování musí mít platný průkaz, platnou kartičku zdravotní pojišťovny a musí jim být více než 16 let. „Termín pro druhou dávku se pro neregistrované automaticky naplánuje za 21 dní po termínu 1. dávky a není možné jej měnit,“ doplnil mluvčí kraje Jan Mikulička.
 

Očkovací centrum v Liberci je otevřeno denně od 7:30 do 19:30. Centrum v České Lípě je otevřeno v pracovní dny od 16 do 21 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Liberec, očkování, koronavirus, Česká Lípa, Vladimír Richter, Krajská nemocnice Liberec, Facebook, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkování bez registrace využily desítky lidí. Přednost mají stále objednaní  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.