Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Vraťáku vyrostou domovy pro hendikepované. Kraj klade důraz na kvalitu

Ve Vratislavicích vyrostou nové domovy pro hendikepované. Kraj je nechá vystavět pro krajskou příspěvkovou organizaci APOSS. Při výběrovém řízení se Liberecký kraj zaměřil zejména na kvalitu a architektonické zpracování projektu. Teprve poté na cenu.

Rozhodující byla kvalita

Domovy pro osoby se zdravotním postižením by měly vyrůst v lokalitách Vratislavice nad Nisou I. a II. O jejich budoucí podobě rozhodovalo dvoukolové řízení. „Důraz je kladen na kvalitu nabízeného řešení, nikoli na cenu. Odborná komise, kterou tvoří také komise architektů Libereckého kraje, v prvním kole ohodnotila předložené návrhy z hlediska kvality,“ sdělil v tiskové zprávě náměstek hejtmana Zbyněk Miklík.

Organizace APOSS Liberec poskytuje ambulantní a pobytové sociální služby osobám s mentálním postižením a poruchami autistického spektra.

Právě kvalita návrhů byla při rozhodování klíčová. Toto kritérium zahrnovalo celých 85 procent z celkového hodnocení. Teprve v dalším kolem byly předložené návrhy hodnoceny podle ceny. Z výběrového řízení byly vyloučeny projekty přesahující stanovenou maximální nabídkovou cenu.

Vítězem projektu pro oblast Vratislavice I. se stal architekt Pavel Šťastný, pro oblast Vratislavice II. to byl návrh studia Architekti Jiří Lukáš a Petr Portych. „Liberecký kraj dlouhodobě usiluje o to, aby stavby pro příspěvkové organizace, které pečují o hendikepované, nebyly jen anonymními krychlemi, ale vyznačovaly se vysokou architektonickou úrovní, která se nezabývá jen samotnou stavbou, ale také jejím okolím,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Libereckého kraje

Štítky Liberecký, domov, hendikepovaní, Vratislavice, Aposs, Liberec, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, projekt, Liberecký kraj, architekt, Zbyněk Miklík, Lužická Nisa, Martin Půta, Jiří Lukáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vraťáku vyrostou domovy pro hendikepované. Kraj klade důraz na kvalitu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.