Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Při venčení psa ztratil peněženku. Neznámý nálezce kartu okamžitě použil

Devětatřicetiletý Liberečák ztratil při venčení psa v parku v Komenského ulici peněženku. Záhy tak přišel o doklady, hotovost i platební kartu. I když brzy začal peněženku hledat, neznámý nálezce byl rychlejší. Ten navíc neváhal a kartu okamžitě využil, a to hned k šesti platbám.

Naštěstí platby provedené neznámým pachatelem přesáhly jen dva tisíce korun. Celým případem se zabývají liberečtí policisté. „Policisté bezprostředně po oznámení skutku zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Neznámému pachateli tak při dopadení hrozí až dva roky za mřížemi. Policisté se v souvislosti s tímto případem obracejí na veřejnost. Pátrají po důležitém svědkovi, který by mohl policistům pomoci celý případ objasnit. „Svědka zaznamenaly bezpečnostní kamery v blízkosti jednoho z platebních terminálů právě v době, kdy mohlo ke zneužití platební karty dojít,“ komentoval Robovský.

Pokud muže poznáváte, můžete se obrátit na policii prostřednictvím linky 158, čísla 974 467 100 nebo zamířit přímo na služebnu policie v centru Liberce.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, krádež, karta, peněženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při venčení psa ztratil peněženku. Neznámý nálezce kartu okamžitě použil  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.