Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Ve Frýdlantu pokračuje výstavba cyklostezky. Práce komplikuje počasí

Deštivé počasí letošního léta komplikuje nejen zemědělské práce, ale i některé stavby. Problémy působí třeba při stavbě stezky pro pěší a cyklisty v Bělíkově ulici ve Frýdlantu na Liberecku.

V některých místech je tam třeba pro cestu vybudovat až půldruhého metru vysoký násep, jeho zhutnění ale ztěžuje déšť, řekl frýdlantský starosta Jiří Stodůlka. Přeložit bylo podle něj nutné také kabel vysokého napětí, přesto by práce měly být do konce listopadu hotové.

Práce na stezce pro cyklisty a pěší kolem zámku začaly v červnu. Stezka podél poměrně rušných ulic Bělíkova a Zámecká má výrazně zvýšit bezpečnost chodců a cyklistů. Včetně nezbytného přeložení elektrického vedení přijde město projekt na 6,5 milionu korun, radnici se ale podařilo získat 5,2 milionu z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). „Stezka je koncipována jako smíšená, bude dlouhá 693 metrů a bude osazena lampami veřejného osvětlení," doplnila Dana Kiliánová z investičního oddělení města.

Projekt zkomplikovala i jednání s majiteli pozemků

Budovaná stezka vede od garáží u Střelnice kolem střední školy hospodářské a lesnické a navazovat bude na již fungující dráhu pro in-line bruslení. „O vybudování stezky, která zvýší bezpečnost zranitelných účastníků silničního provozu v této lokalitě, jsme usilovali řadu let," řekl Stodůlka. Projekt ale podle něj zkomplikovala složitá jednání s majiteli sousedních pozemků, která přípravu protáhla na více než dva roky.

Hlavním cílem projektu je zvýšení bezpečnosti. „Zámeckou chodí lidé na procházky, k Hradu a zámku Frýdlant, do pivovaru nebo na tenisové kurty a v Bělíkově ulici sídlí střední škola hospodářská a lesnická, kde studuje na 600 žáků. Takže lidí tam denně projde nebo projede na kole opravdu hodně. Pohyb po současné krajnici není příliš bezpečný, a to ani v době, kdy jsou příznivé klimatické podmínky, v zimě je pak ještě nebezpečnější," dodal starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky stavby, turistika, správa, Frýdlant, projekt, Liberecký kraj, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu pokračuje výstavba cyklostezky. Práce komplikuje počasí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.