Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V dolním centru přibude čtyřicet nových parkovacích míst. Budou zpoplatněna

V dolním centru se rozšíří parkování o celkem čtyřicet míst. Ta vzniknou v Lucemburské ulici ještě během září.

Budou na místě, které město získalo na sklonku minulého roku směnou se stavební firmou Syner Group. Podle náměstka primátora Jiřího Šolce (Starostové pro Liberecký kraj) tím chce radnice částečně řešit problémy s nedostatkem míst k parkování.

„Dlouhodobě čelíme tlaku obyvatel města, že parkovacích míst je málo," uvedl Šolc. Na městských placených parkovištích je zhruba 1 300 míst, za něž řidiči platí mincemi přes parkovací automaty, nebo bezhotovostně. Zpoplatněno bude i toto. „Jaký tarif tam bude, jsme ale ještě nerozhodli," řekl náměstek primátora.

Městské technické služby už ale podle něj s úpravou nevyužívaného prostranství začaly. „Práce si vyžádají řádově nižší statisíce korun," uvedl Šolc. Plocha parkoviště bude ze zatravněných dlaždic. „Jednak proto, aby dešťová voda zůstávala v tomto v území a jednak jsou to recyklovatelné materiály přenositelné jinam," dodal.

Parkoviště by zde mělo být jen dočasně, než se rozhodne o jiném využití této plochy, která patří do lokality takzvaného Papírového náměstí. Tato oblast je jednou z nejstarších částí města. Dlouhodobě ale zároveň patří mezi nejvíce zanedbaná místa v centru, i když v posledních letech zde některé domy byly opraveny. Cílem města je tuto čtvrť zvelebit. Prvním krokem by mělo být vytvoření urbanistické studie úprav tohoto území. Pozemky tam má asi 20 vlastníků, největším je město se zhruba 10 000 metry čtverečními.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Praha 10

Štítky správa, automobilová, parkování, Liberec, Jiří Šolc, Starostové pro Liberecký kraj, SYNER Group a.s., Papírové náměstí, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez pardonů - Autorovi profackovat hubu. Předpokládám, že je to stejný debil, který zprůjezdnil Revoluční a udělal z ní autodrom. Tým silniční bezpečnosti si může udělat další letáček. Vraťte dopravu Pražskou, Moskevskou, pošlete tam klidně zpátky tramvaje, šestipatrový dům Palace City II postavte vedle kraje, dvacetipatrové parkoviště na autobusáku, stopatrové v Pastýřské, a tu taky udělejte alespoň čtyřproudou :-D A nezapomeňte udělat parkoviště líným prdelím z města u Liebiga. K posrání tohle.

Čtvrtek, 2. září 2021, 19:34Odpovědět

V dolním centru přibude čtyřicet nových parkovacích míst. Budou zpoplatněna  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.