Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přechody napojené na terminál na Fügnerce dostanou semafory. Zabrání nebezpečným situacím, věří náměstek

Každý Liberečák to zná sám, někteří i z obou stran. Přejít přechody u Chicago grillu nebo u parkovacího domu bývá někdy nebezpečné. A to i pro řidiče aut, kteří přes neustálý příliv chodců nemohou projet. Přechody by ještě letos měly dostat semafory a situace by se tak měla zklidnit.

„Aktuálně zde přecházení pěších je spíše jakýmsi dobrodružstvím. Mnohdy dochází totiž k situacím, kdy na přechod nahodile vstupují chodci, nervózní řidiči takřka nemohou projet, a jedna nebo druhá strana si vynucuje akceptaci své trasy. Buď to škodí plynulosti dopravy anebo, a to je horší, bezpečnosti provozu,“ řekl k situaci náměstek primátora Jiří Šolc.

Podle něj semafory mají dát těmto velmi složitým dopravním situacím jasný řád. „Chodci nebo řidiči dostanou svůj prostor na pokračování v cestě bezpečněji,“ dodal.

Na situaci si stěžují především řidiči, kteří musí chodci dát přednost. Poté ale prakticky nemohou projet, protože například na přechodu u Chicago grillu někdo přechází prakticky neustále. 

„Tím, že na přechod v těchto, v blízkosti autobusového terminálu velmi vytížených přechodech, stále někdo vstupuje a řidiči si mnohdy zkrátka svůj průjezd musí doslova vynutit, se dá interpretovat právě jako porušení pravidel provozu. Jelikož jde o přechody, přímo napojené na autobusový terminál MHD ve Fügnerově ulici, přechod ve velké většině užívají i malé děti bez doprovodu,“ dodal Šolc.

V lokalitě ulic Na Pláni, Lipová a Blažkova v dolním centru tak vzniknou nové semafory. Celý projekt vyjde na necelých pět milionů a město jej zaplatí z evropských peněz. „Projekt se nám podařilo dostat do IPRÚ. Bylo to v době, kdy jsme se dozvěděli, že se nebude stavět dopravní terminál v Jablonci. Naštěstí byl tento projekt v takové fázi, že jsme tyto peníze mohli použít,“ vysvětlila náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps

Štítky přechody, semafory, fugnerova, liberec, doprava, Jiří Šolc, projekt, Radka Loučková Kotasová, Chicago

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přechody napojené na terminál na Fügnerce dostanou semafory. Zabrání nebezpečným situacím, věří náměstek  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.