Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gebre si vzpomněl na památný zápas s Boleslaví už při penaltě. Teď vyhlíží derby v Jablonci

Slovan opustil po mistrovské sezoně v roce 2012. Návrat si Theodor Gebre Selassie po devíti letech jistě představoval jinak, vzpomínky na poslední sezonu pod Ještědem mu ale oživil poslední zápas s Boleslaví, který Slovan otočil podobně, jako teď v sobotu, Gebre navíc sám tehdy skóroval. Už v neděli je tu ale 57. derby. Liberecká třiadvacítka doufá, že se zápasem s Boleslaví tým nakopnul a předvede dobrý výkon i v Jablonci.

Proti Mladé Boleslavi tým předvedl parádní obrat. Jak důležité to bylo, může to být psychická vzpruha?
Velmi důležitý výsledek pro nás. Dokázali jsme to otočit silou vůle, což se nám nedařilo v minulých utkáních, kdy jsme třeba prohráli jen o gól a nedařilo se nám zápasy dovést alespoň do remízy. Teď se nám to podařilo kompletně otočit, je to velká vzpruha a doufám, že si to vezmeme do dalších zápasů.

Fanoušci si v sobotu vzpomněli na památný obrat v mistrovské sezoně v roce 2012 proti stejnému soupeři. Jako jediný ze Slovanu jste byl tehdy na hřišti a dokonce skóroval. Vzpomněl jste si na ten zápas?
Hlavou mi to problesklo vlastně už ve chvíli, kdy jsme měli kopat penaltu. Říkal jsem si, že když ji dáme, můžeme hrát o vítězství. Pak jsme dali na 2:1 a hned jsem si ten zápas z kdysi vybavil. Takové věci se ale ve fotbale dějí (úsměv).

Připomeňte si obrat Slovanu proti Boleslavi z roku 2012

Dokonce i druhý gól byl podobný jako ty, které padly tehdy.
Je to zajímavá shoda náhod, ale nemůžu říct, že mě to překvapuje. Takové věci se dějí a je fajn, že se nám to podařilo.

Když se posuneme dál, v neděli nás čeká derby v Jablonci, které jste hrál naposledy také v roce 2012, kde Slovan udělal předposlední krok k titulu. Co si z toho utkání pamatujete?
Pamatuji si, že Hadaščok dával góly a byl to velmi důležitý krok na konci titulové sezony.

Hodně derby si odehrál i za Brémy proti Hamburku. Sledoval jste ho? Vybavuje se vám nějaké speciální?
Tyhle zápasy byly speciální vždy. Žilo tím celé město a atmosféra byla fantastická. I teď když jsem koukal na zápas, mělo to skvělou atmosféru, i když stadion nemohl být kvůli opatřením plný. Bohužel průběh zápasu moc nenahrával Werderu, kvůli novým pravidlům mu byl zrušen gól. Nejvíc ale asi vzpomínám na sté derby s Hamburkem, které se nám podařilo vyhrát.

Zpět k českému derby. Jablonci se zatím daří spíš na evropské scéně než doma. Co od zápasu očekáváte?
Hrají ve více soutěžích, takže doufám, že budeme dobře připravení. To že nemají o tolik bodů víc v lize, na to bych se vůbec nedíval. Musíme se odrazit od našeho zápasu s Boleslaví, který se nám podařilo otočit. Musíme chytit vítr do plachet a rvát se o další body.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, boleslav, gebre, FK Mladá Boleslav, FK Baumit Jablonec, Theodor Gebre Selassie, Ještěd, Hamburger SV, SV Werder Bremen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gebre si vzpomněl na památný zápas s Boleslaví už při penaltě. Teď vyhlíží derby v Jablonci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.