Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Nové počítače a moderní technologie. Ve Frýdlantu mají novou multimediální učebnu

Novou učebnou cizích jazyků se může pochlubit ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant. Moderní zázemí s nejnovějšími technologiemi může naráz využívat až dvaatřicet žáků.

Místnost musela projít kompletní rekonstrukcí, od realizace všech elektrických rozvodů, přes obklady až po vymalování. „Do místnosti se následně vrátila původní svítidla, která byla vyhovující. Pak už byl přivezen a osazen nábytek a technologie pro výuku cizích jazyků,“ informovala za frýdlantskou radnici Zdena Ubiasová.

Učebna obsahuje nejen stoly, židle a počítače ale také sluchátka, webkamery, dataprojektor i softwary. Netradiční je zejména uspořádání třídy do tzv. hnízdeček. „Učebna slouží od začátku tohoto školního roku všem žákům ZŠ Frýdlant od 1. do 9. ročníku, využívají ji i účastníci zájmových kroužků, které nabízí Dům dětí a mládeže Frýdlant,“ komentoval ředitel školy Petr Kozlovský.

Mimo nové učebny se škola dočkala také modernizace propojení wifi. Práce trvaly přibližně půl roku a náklady se vyšplhaly na 5 milionů a 350 tisíc korun. Naprostou většinu nákladů pokryla dotace, zbytek byl uhrazen z městského rozpočtu.

Novou moderní učebnou cizích jazyků se může pochlubit základní škola ve Frýdlantu. Třída, která se nachází v přízemí budovy, je vybavena nejmodernějšími technologiemi. Novou moderní učebnou cizích jazyků se může pochlubit základní škola ve Frýdlantu. Třída, která se nachází v přízemí budovy, je vybavena nejmodernějšími technologiemi.

Ohodnoť článek

Foto Město Frýdlant

Štítky Liberecký, Frýdlant, škola, učebna, cizí jazyk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové počítače a moderní technologie. Ve Frýdlantu mají novou multimediální učebnu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.