Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zámecký park ve Vratislavicích prochází obnovou pod dohledem architekta Lefflera

Vratislavice nad Nisou aktuálně pracují na obnově Zámeckého parku. Město se proto spojilo s renomovaným českým krajinným architektem Ferdinandem Lefflerem.

Součástí obnovy je výsadba nových stromů i nahrazení některých současných. „Mnohým stromům, díky kterým je park tak kouzelný, je už více než sto let. Nic ale netrvá věčně, a i stromy mají omezenou životnost,“ informují na webu Vratislavice nad Nisou.

Aktuálně tak probíhá elektronická diagnostika všech stromů. Na základě výsledků dendrologického posudku vedení městského obvodu provede nutná opatření a výsadba nových stromů. „Park je pro nás nesmírně důležitý a chceme ho zachovat ve skvělé kondici i pro budoucí generace, a proto je už nyní potřeba vše připravit, aby vzkvétal dál,“ uvádějí Vratislavice.

Český krajinný architekt Ferdinand Leffler pomůže Vratislavicích zpracovat ucelenou koncepci výsadby, která doplní nebo nahradí tu současnou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vratislavice nad Nisou

Štítky Liberecký, Vratislavice, park, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, architekt, Ferdinand Leffler, zámecký park, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámecký park ve Vratislavicích prochází obnovou pod dohledem architekta Lefflera  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.