Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Čištění tunelu způsobuje dopravní problémy ve městě. Výsměch občanům, kritizuje zastupitel

Vždy na jaře a na podzim dochází k částečné uzavírce libereckého tunelu, když tu probíhá tradiční čištění, které provádí Technické služby města Liberce. Uzavírka vždy přinese dopravní omezení. To kritizuje zastupitel Marek Vávra ANO), podle kterého by měla údržba probíhat o víkendu nebo v noci.

„Nechápu, proč to město (tedy TSML) neudělá o víkendu nebo v noci. Je to výsměch občanům města od TSML, odpovědných úředníků i odpovědných náměstků města Liberec,“ zlobí se Vávra.

Jenže čištění tunelu probíhá vždy v podobný termín, trvá čtyři dny, dva dny se čistí jeden tubus, dva dny druhý tubus v opačném směru. Uzavírku navíc nevydává město, ale Liberecký kraj, liberecké technické služby pak provádí již zmíněnou údržbu. „Jedná se o chemické vyčištění vozovky, stěn a stropů tunelových tubusů od usazenin z provozu vozidel,“ vysvětluje ŘSD.

Pro uzavírku navíc ŘSD volí vždy i víkend, také letos na podzim probíhá už od soboty a skončí v úterý do 18 hodin. Na jaře navíc údržba neproběhla. „Jarní údržbu jsme z důvodu velkého množství stavebních akcí na silnici I/35 neprovedli, abychom netvořili další dopravní komplikace,“ dodává ŘSD.

Čištění tunelu přichází ve chvíli, kdy je v Liberci uzavřeno několik dopravních tepen, dlouhodobě probíhá uzavírka Sokolské ulice, v pondělí začala také uzavírka části Jablonecké ulice. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky tunel, čištění, údržba, tsml, Liberec, vávra, Marek Vávra, Ředitelství silnic a dálnic, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Vencovský

zřejmě o tom pan primátor neví má jiné starosti jak se komu kouří z komína

Pondělí, 18. října 2021, 17:39Odpovědět

Čištění tunelu způsobuje dopravní problémy ve městě. Výsměch občanům, kritizuje zastupitel  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.