Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Věci, které děláme v tréninku, jsou už vidět i v zápase, hodnotil vítězství nad Sigmou trenér Kozel

Po dvou porážkách s Ostravou a na Slavii potřeboval Slovan opět zabrat. V cestě stála olomoucká Sigma a Liberečtí si poradili, když vyhráli 2:0. Trenér Kozel po utkání byl spokojený především s tím, že věci, které hráči dělají v tréninku, jsou už vidět i v zápase.

Jak hodnotíte utkání se Sigmou?
Musím být spokojený, splnili jsme hlavní cíl, což bylo vyhrát. Pro nás to bylo důležité, abychom se po dvou porážkách zvedli. Myslím, že se nám to podařilo. Podařilo se nám dát krásný gól, po delší době jsme se prosadili ze hry a fotbalově. Přesto nám musel Milan Knobloch pomoci několika skvělými zákroky. V druhé půli jsme odskočili na dvě branky a hrálo se nám lépe dopředu. Měli jsme i další šance a pak už jsme to takticky dohráli.

Jak hodnotil zápas střelec první branky Christián Frýdek?

Dali jste krásný první gól. Máte jako trenér možnost si to také na lavičce užít?
Jsem rád, že věci, které děláme v tréninku, už jsou vidět i v zápase. Havelka krásně prostrčil míč Gebremu a my věděli, že Olomouc má v tomto prostoru problémy. I ta chytrost Júsufa a zakončení Frýdka mi udělalo radost. 

Znáte i tátu Christiana Frýdka. Potvrdil, že jablko nepadá daleko od stromu?
Znám samozřejmě i Christiana z nároďáku, kdy patřil k nejtalentovanějším hráčům. Teď jsem s ním mluvil, protože se dvakrát nevešel do nominace, ale byly to zápasy, kdy to bude rychlé a soubojové. Říkal jsem mu, že jeho čas přijde a bude víc prostoru. A takoví hráči se pak hodí. Pro něj to byla odměna. Chyby tam jsou pořád, ale progres tam je a stále se může zlepšovat.

A kdybyste ho měl srovnat s bratrem a otcem?
Každý je typově trochu jiný. Starý Frýďas byl spíš klasický polař, Christian měl ale vždy nadstandardní věci, které zatím neukázal. Každý mu vyčítal třeba horší soubojovost, ale i na tom pracuje, stále ale ještě není úplně dospělý. Bratr byl spíš defenzivnější hráč.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovan, sigma, olomouc, kozel, SK Sigma Olomouc, trénink, FC Slovan Liberec, SK Slavia Praha, HC Vítkovice Ridera, Christian Frýdek, Milan Knobloch, trenér, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věci, které děláme v tréninku, jsou už vidět i v zápase, hodnotil vítězství nad Sigmou trenér Kozel  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.