Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na Žižkově začne výstavba bytů ještě tento měsíc

Již během listopadu by měla začít výstavba 49 bytů městských bytů na místě bývalé školy v ulici Na Žižkově v Liberci. Náklady přesahují 140 milionů korun.

Zhruba polovinu nákladů chce město zaplatit z evropských dotací. Novinářům to řekla náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Radka Loučková Kotasová. Město chce vystavět celkem tři městské bytové domy se sociálními byty. Domy by měly mít celkem čtyři samostatné vchody.

Nové byty postaví společnost První podještědská stavební.

Rozsáhlý areál bývalé školy Na Žižkově v Rochlici je už řadu let opuštěný a zbývající budovy, které v něm zbyly, dala radnice zbourat letos. Místo nich tam budou dva bytové domy po 12 bytech a jeden se dvěma vchody a 25 byty. Firmu, která je postaví, vedení města vybralo v úterý. V soutěži dostalo dvě nabídky a zakázku získala První podještědská stavební. Domy by měla postavit do léta 2023.

Na výstavbu bude radnice žádat o dotaci z evropských programů. „Máme to rozdělené. S něčím chceme jít do Integrovaného plánu rozvoje území, s něčím počítám do nového dotačního období," dodala Loučková Kotasová.

Nově postavené domy budou určené pro sociální bydlení. Liberec sociální byty podle svých pravidel přiděluje lidem v bytové nouzi či ohrožené ztrátou bydlení, ohroženým rodinám s dětmi, seniorům, lidem s nízkými příjmy a se zdravotním nebo sociálním handicapem.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, stavby, byty, Liberec, Žižkov, stavba, dům, radnice, Radka Loučková Kotasová, Liberec VI-Rochlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Žižkově začne výstavba bytů ještě tento měsíc  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.