Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová nerezová vana i brouzdaliště. Chrastava se pustila do rekonstrukce koupaliště

Přestože plavce byste na koupališti v Chrastavě hledali v těchto chladných dnech jen stěží, stále je zde rušno. Město se totiž před pár dny pustilo do kompletní rekonstrukce. Ta promění současné místo k nepoznání.

„Aktuálně probíhá ve vypuštěném koupališti odklízení vydlážděného dna,“ informoval Ivan Plíšek za společnost MBR STAV. Následně proběhne sonda, která pomůže určit, kde bude vybudována stěna.

Zdrojem vody v přírodním koupališti v Chrastavě je Vítkovský potok. Rekonstrukce zlepší i možnost regulace přítoku.

Současné koupaliště se rozpůlí. Na jedné straně, v blízkosti skokanského můstku, zůstane přírodní koupaliště. Druhá polovina se promění v koupaliště s nerezovou vanou. Nové koupaliště bude 20 metrů dlouhé a 8 metrů široké s hloubkou 1,3 metru. „Celkové náklady dosahují k necelým sedmadvaceti milionům korun,“ uvedl investiční referent městského úřadu Daniel Fadrhonc.

Součástí koupaliště bude také brouzdaliště s nerezovými prvky. „V plánu je také dětské hřiště s dřevěnými prvky, kterým bude protékat voda,“ řekl Fadrhonc. Rekonstrukce by měla být dokončena na konci dubna. Během května by měl proběhnout zkušební provoz a kolaudace. V ideálním případě by tak mělo být koupaliště plně připraveno na letní sezónu.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, Chrastava, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová nerezová vana i brouzdaliště. Chrastava se pustila do rekonstrukce koupaliště  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.