Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zářící jesličky za okny i ve výloze. Ve Frýdlantu se spojili lidé a vytvořili Betlémskou stezku

Ve Frýdlantu vznikla unikátní Betlémská stezka, a to díky spolupráci města a občanů. Projít si ji můžete o adventu i vy.

Betlém je jedním z hlavních symbolů Vánoc. A vědí to i ve Frýdlantu, kde vnikla díky místním jedinečná Betlémská stezka. „Jde o stezku, kterou propojuje na 48 místech města společná věc, a to betlém v okně, výloze či ve vývěsce,komentovala mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková.

Projít si celé město, a přitom si prohlédnout nejrůznější papírové, dřevěné, kupované i ručně vyráběné betlémy může kdokoliv. Seznam těch, kteří se zapojili do výzvy Města Frýdlant a do okna či výlohy si betlém první adventní neděli vystavili, najdete na plánku, který je k dostání v Turistickém informačním centru v přízemí radnice, informovala Petrášková. Betlémskou stezku ve Frýdlantu si mohou zájemci projít kdykoliv o celém adventu.

Kromě stezky mohou zájemci až do 7. ledna zhlédnout výstavu dětských prací s názvem Putování krajinou Vánoce, která je umístěna ve výstavní síni frýdlantské radnice. Výstava je přístupná denně od 9 do 16 hodin. „A když už na nádvoří radnice, odkud se do výstavní síně vchází, budete, rozhodně se nezapomeňte pokochat i naším dřevěným betlémem,“ láká město.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky Liberecký, Frýdlant, Betlémská stezka, betlém, Vánoce, okno, advent, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zářící jesličky za okny i ve výloze. Ve Frýdlantu se spojili lidé a vytvořili Betlémskou stezku  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.