Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na sídlišti ve Vesci vzniklo nové dětské hřiště. Nahradilo pískový plácek

Ještě před příchodem sněhové nadílky se ve Vesci v ulici Jeřmanická podařilo vybudovat nové dětské hřiště. To vzniklo na pískovém plácku za garážemi v těsné blízkosti zdejšího sídliště.

Nové hřiště je součástí dlouho připravované revitalizace zdejšího sídliště, kterou město Liberec připravuje již od roku 2018. Na novém hřišti se nachází mnoho herních prvků. Dominantou nového hřiště se nyní stala velká lanová pyramida, kousek od ní je umístěna zemní trampolína a herní sestava se skluzavkou, informovala mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Město plánuje revitalizaci sídliště ve Vesci

Okolí panelových domů v ulici Jeřmanická by se mohlo radikálně proměnit. V současné době uveřejnilo vedení města na svém webu možné finální podoby a vyzývá obyvatele k vyjádření svého názoru.

Místní zde naleznou také pružinové houpadlo a k samotnému hřišti se dostanou po nových mlatových cestách, kterými projdou kolem nově vysazených stromů. Směrem od silnice zde bylo postaveno také dřevěné zábradlí, které odděluje herní plochu nejenom od komunikace, ale také od louky, kde byl zjištěn výskyt chráněného motýla modráska bahenního,komentovala Kodymová s tím, že po zimě sem přibydou ještě lavičky.

Kromě nového hřiště za garážemi nechalo město také upravit dětské hřiště ve vnitrobloku. Staré a dožilé herní prvky nahradila houpačka, pružinová houpadla a nové pískoviště, které je navíc osazeno pryžovou obrubou kvůli bezpečnosti.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky Liberec, Vesec, Jeřmanická, hřiště, dětské hřiště, sídliště, garáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na sídlišti ve Vesci vzniklo nové dětské hřiště. Nahradilo pískový plácek  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.