Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Auta na sídlišti ve Frýdlantu stojí na chodníku, brání průjezdu záchranářů. Město vybuduje parkoviště na poli

Frýdlantské řidiče v ulici Březová dlouhodobě sužuje parkování. Tři bytové domy byly vybudovány na konci osmdesátých let, tehdejší projektanti ale nepočítali s nárůstem automobilové dopravy. V současné době tak auta parkují na chodníku. Tím ale znemožňují průjezd záchranných složek. Frýdlant zde proto vybuduje nové parkoviště.

Nově vybudované parkoviště nabídne celkem čtyřiašedesát stání. „Rozhodli jsme se, že zabereme kousek pole, který je v územní studii vedený jako parkoviště. To navíc naváže na prostor, kde vyrostou rodinné domy,“ přiblížil záměr starosta Jiří Stodůlka. Nová plocha pro odstavování aut by měla městskou kasu vyjít na 6,5 milionu korun.

„Každý rok rekonstruujeme parkoviště na sídlištích. V Březové ulici ale nebylo možné vytvořit nová místa rekonstrukcí, protože tam v podstatě žádné parkoviště není,“ doplnil místostarosta Dan Ramzer. Výstavba nových parkovacích míst by měla začít na přelomu jara a léta. Dle předpokladů by měly práce trvat zhruba čtyři měsíce. Parkoviště bude tvořeno vegetační betonovou dlažbou. „Ta umožní částečný vsak povrchové vody například při dešti. K parkovišti povede také nový chodník, který naváže na nové místo pro přecházení v Březové ulici,“ informovala Dana Kiliánová, vedoucí investičního oddělení.

Podle starosty je ulice Březová z hlediska parkování posledním palčivým místem na frýdlantských sídlištích. „Ještě jeden tedy máme v ulici Lesní, ale tam už je vše připravené na stavební práce a čeká se jen na novou stavební sezónu,“ dodal Stodůlka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, parkování, Březová, sídliště, chodník, Jiří Stodůlka, Dan Ramzer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auta na sídlišti ve Frýdlantu nemají kde stát. Na chodníku brání průjezdu záchranářů. Město vybuduje parkoviště na poli  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.