Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aktuální informace pro pedagogy i rodiče na jednom místě. Kraj spustil inovovaný portál EDULK

PR článek

Přehledné a snadno dostupné informace o přijímacím řízení, novinky ohledně maturity i zprávy týkající se metodiky, dotací nebo volných míst v oblasti školství. To vše přináší nový Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje EDULK.

Portál EDULK provozuje Liberecký kraj již od roku 2013, aktuálně prošel rozsáhlou inovací. „Funkce a smysl původního portálu byly již vyčerpány a nevyhovoval aktuálním požadavkům. Inovovaný portál nám umožňuje dostat potřebné informace ke všem školám i školským zařízením bez rozdílu zřizovatele,“ vysvětlil Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstanosti. Pro školy a školská zařízení představuje portál významnou metodickou podporu, i tím je unikátní. „Není to standard. Aktuálně jsme jedním ze čtyř krajů, které metodicky pomáhají vést školy a školská zařízení bez ohledu na to, kdo je zřizuje,“ řekl Ramzer.

Po devíti letech se modernizace portálu ujala firma UVM interactive, která vyhrála výběrové řízení s cenou 1 270 500 korun včetně DPH. Za roční údržbu portálu zaplatí kraj 227 480 korun a dále uhradí 32 800 korun za webhosting původnímu provozovateli.

Důležité a přehledné informace zde nenajdou jen pedagogové a další zaměstnanci škol, ale také veřejnost. Rodičům a žákům je věnována celá samostatná sekce, která přináší informace o dotacích, soutěžích nebo maturitě. „V posledních letech je zvykem, že se maturity neustále mění, což je ovlivněno i covidovými opatřeními. Díky portálu mají rodiče i žáci k dispozici aktuálně platné metodické materiály,“ uvedla Jiřina Princová, vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje. 

Jednou z veřejností nejvyužívanějších kategorií je přijímací řízení, kde rodiče a uchazeči o studium najdou přehled dostupných oborů, konkrétní kritéria pro přijetí a důležité termíny. „Součástí jsou i informace týkající se druhého kola přijímacího řízení. Rodiče, jejichž dítě neuspěje v prvním kole, většinou zachvátí panika. Tady najdou ucelený přehled a vše potřebné,“ komentovala Princová.

Pestřejší vzhled, dokumenty přehledně

Mimo to nabízí ucelený portál garantované informace, za kterými stojí pověření pracovníci odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu KÚ LK, případně někteří pracovníci škol. Kromě vzdělávacích a metodických návodů pro školy jsou zde například podrobné adresáře škol a školských zařízení v Libereckém kraji.

„Na každou změnu webových stránek je potřeba si zvyknout, to platí i o nové podobě portálu. Vzhled je na první pohled pestřejší a modernější, grafika webu je doplněná množstvím náhledových obrázků a ikon, které u původní podoby portálu nebyly,“ zhodnotil inovovaný EDULK ředitel Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické v Liberci Jaroslav Šťastný. Škola využívá portál již řadu let. „Nacházíme na něm potřebné dokumenty, tabulky a informace. Portál je například důležitý pro management naší školy v sekci 'metodika' a 'ekonomika',“ doplnil ředitel.

Další novinkou je uzavřené diskusní fórum, ve kterém mohou specializovaní pracovníci diskutovat nad aktuálními tématy. Kromě toho nabízí portál také část obsahující negarantované informace, kam mohou registrovaní uživatelé sdílet tematické články, součástí je také kalendář akcí a přehled volných pracovních míst.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky Liberecký, vzdělávání, EDULK, informační a vzdělávací portál, školství, Liberecký kraj, maturita, školské zařízení, Dan Ramzer, Jaroslav Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Aktuální informace pro pedagogy i rodiče na jednom místě. Kraj spustil inovovaný portál EDULK  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.