Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Výzdoba onkologie, pomoc ve výtvarných dílnách. Amelie hledá dobrovolníky

„Pomáháme žít život s rakovinou.“ Takové je motto spolku Amelie, který již řadu let pomáhá onkologicky nemocným lidem a jejich blízkým. Před sedmi lety se v Liberci otevřelo Centrum Amelie, které nyní hledá dobrovolníky.

Centrum nabízí konzultace a různé skupinové aktivity a zapojuje se do řady projektů jako například Tulipánový měsíc. V Liberci by nyní uvítali dobrovolníky, kteří by rádi svou pomocí podpořili onkologicky nemocné i jejich blízké.

Práce dobrovolníka je velice přínosná a přitom nenáročná. „Jsou to jednoduché úkony, které pomohou zprostředkovat služby, finance, pomoc,“ přibližovala ředitelka Amelie Michaela Čadková Svejkovská, podle které se může zdát o banální pomoc, která je ale k nezaplacení.

Díky pomoci dobrovolníků může Amelie dlouhodobě poskytovat bezplatné a odborné služby pro onkologicky nemocné i jejich rodiny. Případní zájemci najdou bližší informace přímo na webu Amelie.

„Dobrovolníci nám pomáhají roznášet letáky, jsou s námi na informačních a benefičních akcích, vedou třeba výtvarnou nebo hudební dílnu anebo se zapojují jako odborníci a třeba přednášejí,“ popsala Čadková Svejkovská. Aktuálně se mohou případní zájemci zapojit do připravovaného Tulipánového měsíce, kterým se stane březen.

Během něj plánuje Centrum Amelie vyzdobit libereckou onkologii, na programu je také prezentace v OC Forum a knihovně. Dobrovolnictví je navíc přínosné i pro samotné dobrovolníky. „Dobrovolníci zažijí nové situace, poznají nové lidi, vyjdou za hranice svých běžných aktivit, překonají strach z nového a tak se posílí – je toho mnoho. Dokonce je v dobrovolnictví změřen pozitivní efekt na zdraví dobrovolníka. Sami dobrovolníci říkají, že je dobrovolnictví nabíjí energií,“ přiblížil mluvčí kraje Filip Trdla.

Ohodnoť článek

Foto Centrum Amelie

Štítky Liberecký, Amelie, centrum, rakovina, dobrovolník, nemoc, Liberec

Výzdoba onkologie, pomoc ve výtvarných dílnách. Amelie hledá dobrovolníky  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.