Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kvůli opravám tramvajové trati bude Žitavská ulice od nádraží k viaduktu neprůjezdná

V Liberci bude od soboty dva týdny pro silniční dopravu neprůjezdná část Žitavské ulice, mezi vlakovým nádražím a křižovatkou u viaduktu. Dopravní podnik tam bude opravovat tramvajovou trať.

Dnes o uzavírce informovala mluvčí dopravního podniku Martina Poršová. Uzavření ulice se dotkne i čtyř tramvajových a osmi autobusových linek.

Oprava tramvajové trati souvisí s chystanou rekonstrukci dvou mostů na nedalekém průtahu městem, který je dopravně nevytíženější silnicí v Libereckém kraji. Práce na průtahu by měly začít letos na jaře a trvat dvě stavební sezóny. Žitavskou ulici zřejmě řada motoristů, která by jinak jela po průtahu, bude využívat jako objízdnou trasu. „Kolejiště není v úplně dobrém stavu a při očekávaném zvýšeném silničním provozu v této lokalitě se obáváme, že by to nemuselo zvládnout," uvedla Poršová.

Dopravu v Libereckém kraji zkomplikují stavby za stamiliony, nejvíc v Liberci

Dopravu v Libereckém kraji zkomplikují letos stavby za stamiliony korun. Největší problémy čekají motoristy v Liberci, kde už v polovině března plánuje Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájit rekonstrukci dvou mostů na průtahu městem, která...

Náklady přesahují dva miliony

Dopravní podnik opraví zhruba 140 metrů tramvajové tratě, což ho bude stát zhruba dva a čtvrt milionu korun. Žitavská ulice bude od soboty 26. února do rána 13. března uzavřená od křižovatky s ulicí 1. máje u vlakového nádraží po křižovatku s Hanychovskou ulicí. Místo tramvají na linkách 2 a 3 budou jezdit náhradní autobusy a spoje na tramvajových linkách 5 a 11 budou končit v terminále MHD ve Fügnerově ulici. Náhradní trasy budou mít autobusové linky 16, 22, 27, 30, 34, 36, 37 a 94.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky silnice, MHD, Liberec, tramvajová dráha, dopravní společnost, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravám tramvajové trati bude Žitavská ulice od nádraží k viaduktu neprůjezdná  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.