Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na přechodu srazila chlapce a ujela. Hoch se od nehody bojí vycházet z domu

Liberečtí policisté pátrají po řidičce, která koncem dubna na přechodu na třídě Dr. Milady Horákové srazila jedenáctiletého chlapce. Na místě sice na chvíli zastavila, ale poté bez poskytnutí pomoci ujela. Pravděpodobně šlo o Fabii Combi modré nebo zelené barvy.

K nehodě došlo na přechodu u Poštovního náměstí 29. dubna po třetí hodině odpoledne. Chlapec s matkou přecházeli na zelenou po přechodu, když do chlapce narazilo auto. „Chlapec přitom utrpěl bolestivé zranění žeber a nohy včetně psychického šoku,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidička podle ní sice na chvíli zastavila, z auta ale ani nevystoupila a odjela. „O zdravotní stav hocha, do kterého nabourala, žádný zájem nejevila. Jeho matka byla z události také velmi rozrušená a jakoukoliv pomoc by uvítala,“ dodala mluvčí.

Matka se synem pak ještě došla domů, poté ale zavolala sanitku, protože si stěžoval na silné bolesti žeber a nohy. „Rentgen prokázal, že má žebra, kotník a nárt naštěstí jen naražené, ale i přesto si bolesti užil až dost,“ řekla Baláková.

Hoch podle ní také trpí syndromem ADHD, což jeho stav ještě zhoršilo. „Tato událost jeho psychický stav zhoršila natolik, že od nehody odmítá vycházet z domova, protože se venku necítí bezpečně,“ doplnila mluvčí.

Policisté už v případu zahájili úkony trestního řízení pro přečiny ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. „K popisu řidičky, po které pátráme, víme jen, že se jedná o ženu s blonďatými vlasy, dlouhými po ramena, ve věku kolem 35 let, která s sebou vozí v autě na zadní sedačce dítě ve věku do 10 roků,“ uzavřela mluvčí s tím, že svědci se mohou hlásit na linku 158.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky nehoda, policie, liberec, poštovní náměstí, přechod, pátrání, havárie, Milada Horáková, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přechodu srazila chlapce a ujela. Hoch se od nehody bojí vycházet z domu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.