Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Liberečtí radní změnili názor, Malé divadlo má šanci na zateplení budov

Liberečtí radní změnili názor a souhlasí s tím, aby město pokračovalo v přípravě projektu zateplení budov Malého divadla za 157 milionů korun. Rozhodnutí o tom, zda město nechá budovy opravdu zateplit, nechají na novém vedení radnice.

„Na nás teď bylo jenom povolit odboru rozvoje, aby sepsali žádost o dotaci, aby jí případně získali pro město, a teprve budoucí vedení města bude mít komfort od nás, že dostane jak svázanou v mašličkách projektovou dokumentaci, tak pevně věřím i nabídku dotace, a budou se moci rozhodnout," řekl primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

Pokračování v přípravách projektu radní původně odmítli zejména kvůli jeho vysoké ceně. Případná státní či evropská dotace by pokryla asi třetinu nákladů a zhruba 100 milionů by muselo jít z rozpočtu města. „Každá koruna je dobrá, ale dotace není taková jako bývá zvykem 70 až 80 procent," řekl radní Petr Židek (ODS). Podle něj se i proto na radě domluvili, že odbor rozvoje strategického rozvoje a dotací dostane za úkol také prověřit, zda by bylo možné rozdělit rekonstrukci divadla do etap na více let, což by pro rozpočet města nebyla taková zátěž. „V nejhorším stavu je tam střecha na jedné z těch budov a potom otopný systém," dodal Židek.

Malé divadlo je druhou scénou Divadla F. X. Šaldy. Jeho podobu navrhl architekt Karel Hubáček. V provozu je od roku 1989 a po technické stránce jsou obě jeho budovy ve špatném stavu. Chystaný projekt počítá se zateplením plášťů obou na sebe navazujících budov tak, aby zůstala původní architektonická podoba divadla. Součástí projektu je i oprava a zateplení střechy, výměna oken a dveří či rekonstrukce vytápění, vzduchotechniky, elektroinstalace i sociálního zázemí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky ČR, správa, divadlo, stavby, Liberec, Metzlův dům, projekt, dotace, Jaroslav Zámečník, Starostové pro Liberecký kraj, ODS, Karel Hubáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí radní změnili názor, Malé divadlo má šanci na zateplení budov  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.