Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kurz pro řidičky a řidiče autobusů se otevře v červnu. Na budoucí autobusáky čekají zkušební jízdy na linkách MHD

PR článek

Autoškola Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce Nad Nisou (DPMLJ) otevírá již 13. června jeden z dalších kurzů, tentokrát pouze pro řidiče autobusů MHD. Na vlastní náklady si dopravce již tradičně připravuje svoje zaměstnance na pozice řidič/řidička autobusu. Ve firemní autoškole je tak možné získat povinné řidičské oprávnění skupiny D. Kurz má ovšem vždy omezenou kapacitu zájemců.

Zájemci nastupují do kurzu s tím, že musí vyhovovat požadavkům, které vyžaduje budoucí zaměstnavatel. Jedná o velmi zodpovědnou práci, práci s lidmi, a tak první předpoklad je, že uchazeč bude mít dobrou pracovní morálku a zodpovědný profesionální přístup k výkonu nabízené služby. Každý vždy předkládá výpis z rejstříku trestů a výpis z karty řidiče.  Nezbytná pro uchazeče je zdravotní prohlídka a psychologické vyšetření.

Dopravní podnik vypravuje denně 1700 spojů na 46 linkách, takže nováček má skutečně co poznávat. Chcete držet volant pevně ve svých rukách a bezpečně přepravovat cestující městské dopravy? Pak neváhejte kontaktovat zaměstnanecké oddělení společnosti, případně zaslat svůj životopis elektronicky na: kariera@dpmlj.cz. Tel.: +420 485 344 137 / +420 778 769 569

„Řidičské kurzy probíhají v délce dvou až tří týdnů. Během výuky si připomenete pravidla silničního provozu, seznámíte se se základy konstrukce a údržby vozidla a hlavně naučíte se ovládat autobus,“ říká Iveta Velechovská, vedoucí autoškoly dopravního podniku.

Společným cílem žáků i učitelů je uspět při zkoušce na první pokus, což se daří, neboť výuka i výcvik probíhají ve velmi přátelském prostředí s osobním přístupem k jednotlivým žákům. Kurzy zvládají zájemci s nejrůznějšími původními povoláními a zájmy a není nutné mít zkušenost s technickými obory. Úspěšnými účastníky naopak bývají pekaři, kuchaři, pošťáci nebo úředníci.

„V současné době máme v kurzu paní, která vlastní koně a provádí výuku jezdectví. Každý z vás má různé zkušenosti ze své dosavadní řidičské praxe a může jimi obohatit ostatní účastníky, v uvedeném případě byl velmi zajímavý a přínosný pohled řidiče – jezdce na zvířeti – na bezpečnost silničního provozu,“ doplňuje zkušená lektorka Iveta Velechovská.

Linka číslo 16.

Dopravní podnik nabízí svým řidičům a řidičkám zázemí stabilní společnosti a nadstandardní benefity, kam například patří 5 týdnů dovolené, hrazená pojistka odpovědnosti, příspěvky na penzijní připojištění/životní pojištění, věrnostní odměny nebo příplatek za fond odpracované doby.

Jedná se o práci na hlavní pracovní poměr v turnusových směnách se mzdovým ohodnocením řidičů cca 35 tisíc měsíčně. Nástup zájemců je možný ihned nebo případně dohodou.

Zaměstnanci dopravního podniku využívají bezplatné permanentky na zápasy HC Bílí Tygři a FC Slovan Liberec. Nechybí nabídky na pravidelná divadelní představení nebo možnost využití sportovišť Sportparku Liberec, Centra Babylon Liberec, SKI areálu Ještěd a aktuálně také možnosti relaxace v prostředí plaveckého bazénu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMLJ

Štítky dpmlj, mhd, řidiči, kurz, autoškola, Liberec, autobus, dopravní společnost, Jablonec nad Nisou, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, řidič autobusu, městská hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kurz pro řidičky a řidiče autobusů se otevře v červnu. Na budoucí autobusáky čekají zkušební jízdy na linkách MHD  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.