Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koupaliště v Hořeních Pasekách je bez provozovatele. Nikdo se neozval, říká starosta o hledání nového

Oblíbené koupaliště v Hořeních Pasekách ve Světlé pod Ještědem bylo ještě před pár dny vypuštěné. Přitom letní sezona je tu. Jenže dosavadní provozovatel už letos na koupališti nebude, obec začala hledat nového, ale nikoho nenašla. Hrozilo, že koupaliště zůstane úplně uzavřené, nakonec se ale nádrž alepoň napouští.

Koupaliště na svazích ještědského hřebene je v létě velmi oblíbené, nedávno také prošlo rekonstrukcí. Jenže dosavadní provozovatel, který koupaliště provozoval poslední roky, letos smlouvu neobnovil. „Místní lidé zájem nemají, skoro každý tu má v létě na zahradě bazén,“ říká Krystyna Wanatowiczová, která má nedaleko koupaliště chalupu.

Podle ní bylo ještě před pár dny koupaliště po zimě neuklizené, nevyčištěné. „A není zatím nikdo, kdo by se toho ujal,“ dodala. „V létě sem rádi dojíždí lidé z širokého okolí, avšak skutečně jen málokdo ví, že letos hrozí, že koupaliště nemá kdo provozovat,“ pokračuje.

Koupaliště Hoření Paseky Koupaliště na svazích Ještědu v nadmořské výšce 600 metrů nad mořem. Přírodní areál koupaliště nabízí návštěvníkům travnaté odpočinkové plochy s výhledem na Ralskou pahorkatinu. Stavěli si ho svépomocí občané Podještědí před mnoha lety. V roce 2018 prošlo rekonstrukcí.

To potvrzuje i starosta Světlé pod Ještědem, pod kterou Hoření Paseky spadají, Tomáš Sluka. „Nikdo se nám neozval,“ říká. Přitom záměr pronájmu koupaliště vypsali už dvakrát.

Aktuálně obec nechává koupaliště alespoň napustit vodou. „Přišlo nám líto, aby bylo celou sezonu vypuštěné,“ pokračuje Sluka. Podle něj totiž koupaliště prošlo před čtyřmi lety rekonstrukcí. „Tak jsme se rozhodli ho alespoň teď napustit, koupání by tam bylo na vlastní nebezpečí, bez občerstvení,“ pokračuje starosta. Víc zatím udělat nemůže, osud koupaliště bude znovu v pondělí řešit zastupitelstvo.

Areál koupaliště přitom nabízí bazén na plavání, dvě brouzdaliště, stánek s vybavením i toalety. Podmínka pro provozovatele je jediná - zajistit provoz koupaliště a občerstvení.

Více o pronájmu koupaliště najdete tady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky koupaliště, hoření paseky, Ještěd, koupání, provozovatel, Světlá pod Ještědem, léto, rekonstrukce, Krystyna Wanatowiczová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Hořeních Pasekách je bez provozovatele. Nikdo se neozval, říká starosta o hledání nového  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.