Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve funkci krajského ředitele liberecké policie skončí Ondřej Musil. Jde do důchodu

Ve funkci krajského ředitele policie v Libereckém kraji skončí 31. prosince Ondřej Musil. Jeho nástupce zatím znám není. Musil odchází do důchodu, u policie působí od roku 1992.

„31. prosince 2022 je můj poslední služební den. Ze zákona mohu sloužit jen do konce (kalendářního) roku, kdy dovrším 65 let," řekl Musil. Uvedl, že dál by mohl pracovat u policie už jen jako civilní zaměstnanec, což ale nechce. „To nebyl nikdy můj sen, ani cíl," dodal.

Musil pracuje u policie od roku 1992, kdy začal působit na okresním ředitelství v Jablonci. Od roku 2009 vedl službu kriminální policie a vyšetřování v územním odboru pro Jablonecko a od roku 2010 zastával tuto funkci na krajské úrovni až do svého jmenování krajským ředitelem.

Jeho nástupce bude policejní prezídium teprve hledat, nikdo zatím vybraný není. „V době, kdy pan plukovník Musil ukončí služební poměr, bude výběr jeho nástupce probíhat v souladu se zákonem o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, tedy bude vyhlášeno nabídkové, případně následně výběrové řízení. Spekulovat o případném nástupci je tedy v tuto chvíli předčasné," řekl mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Musil se stal krajským ředitelem policie v Libereckém kraji loni v únoru, kdy nahradil Vladislava Husáka. Toho tehdejší policejní prezident Jan Švejdar odvolal kvůli účasti na oslavě podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy v teplickém hotelu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, policie, personální, Liberecký, Liberecký kraj, Policejní prezidium České republiky, Jan Švejdar, Petr Benda, Vladislav Husák, ČSSD, Jablonec, okres Jablonec nad Nisou, starobní důchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve funkci krajského ředitele liberecké policie skončí Ondřej Musil. Jde do důchodu  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.