Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výstavba pavilonu nukleární medicíny za čtvrt miliardy se blíží ke konci

K závěru spěje výstavba pavilonu nukleární medicíny (PET/CT) v areálu liberecké nemocnice, jež začala loni v létě. Skončit by měla do čtyř měsíců.

Novináře o tom informoval mluvčí nemocnice Václav Řičář. Včetně vybavení a pořízení speciálního přístroje jde o investici za čtvrt miliardy korun. Část nákladů na vybudování pracoviště, které bude sloužit pro diagnostiku nádorových onemocnění, zaplatí nemocnice z evropské dotace.

„Hrubá stavba je hotová. Probíhají tam instalace vnitřního vybavení. To znamená elektroinstalace, slaboproudy, medicinální plyny a další věci. Předpokládáme, že na konci března 2023 by budova měla být hotová a na konci prázdnin by měl přijít i ten samotný přístroj PET/CT," řekl Řičář. Předpokládá, že s vyšetřováním pacientů na tomto specializovaném přístroji začnou od podzimu příštího roku.

Liberecká nemocnice opravuje patologii. Přibude i pietní místnost pro pozůstalé

Liberecká nemocnice začala za bezmála 20 milionů korun bez daně rekonstruovat budovu patologie ve svém areálu. Přibude tam i chybějící pietní místnost pro pozůstalé, která by na patologii podle platných zákonů a vyhlášek měla být. Rekonstrukce...

Zkratka PET/CT znamená pozitronová emisní tomografie kombinovaná s CT. „Aktuálně se jedná o nejpřesnější zobrazovací metodu," řekl již dříve mluvčí nemocnice. Pozitronová emisní tomografie (PET) představuje špičku v diagnostice a sledování efektivity léčby u onkologických onemocnění. Nejbližší taková pracoviště jsou od Liberce vzdálená 100 kilometrů, v Praze, Hradci Králové a Ústí nad Labem. Onkocentrum v Liberci slouží pro pacienty z celého Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KNL

Štítky nemocnice, stavby, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, lékařství, Praha, pavilon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba pavilonu nukleární medicíny za čtvrt miliardy se blíží ke konci  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.