Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Změny u projektu Nová Pastýřská. Město chce začít stavět najednou parkoviště a propojku na Tržní náměstí

Liberec se chystá vypsat zakázku na modernizaci parkoviště v Pastýřské ulici, kde by poté mělo být místo pro 130 aut. Tu přitom před několika měsíci minulé vedení města zrušilo. Chtělo ji totiž spojit s další etapou celého projektu, kterou je výstavba propojky s Tržním náměstím.

Stavba by radnici měla vyjít na asi 50 milionů korun. Polovinu peněz radnice získá z dotací. Jenže tam přichází komplikace, peníze musí být využity už příští rok. „Peníze musíme vyčerpat zhruba do podzimu příštího roku. Je to za pět minut dvanáct,“ řekl na tiskové konferenci primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Město tak do té doby musí stihnout vybrat zhotovitele a stavbu provést. „Jde o jednu z největších investičních akcí města pro následující období. Jejím zahájením dojde k postupné a zásadní proměně této lokality, a to ku prospěchu nejen místních obyvatel, ale i všech Liberečanů,“ doplnil náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro LK), který má projekt na starosti.

Kácení i odtěžení nestabilních bloků hornin. Město sanuje skalní masiv v Pastýřské

V budoucnu by tu měla vést nová ulice s názvem Nová Pastýřská, která propojí Sokolskou ulici s Tržním náměstím. Výstavba ale nabírá zpoždění. Přesto se ale v místě parkoviště nyní něco děje, město tu nechává sanovat skalní masiv, který pak bude...

O vybudování takzvané Nové Pastýřské, která spojí Sokolskou ulici s Tržním náměstím u plaveckého stadionu, se v Liberci mluví už skoro 20 let. Nová silnice by měla odvést část dopravy z horního centra města. Cílem je zároveň ze zanedbané a dnes slepé Pastýřské ulice vytvořit moderní městskou třídu, která bude sloužit pro automobily, cyklisty i pěší.

Stavba silnice se ale stále odkládá, stejně jako se až dosud odkládala modernizace parkoviště. K té by ale tedy mělo dojít už příští rok. Zakázku na parkoviště radnice už jednou zrušila, i když už měla vybraného dodavatele a rozhodla se ji spojit s výstavbou propojení s Tržním náměstím. „Je to ta propojka, místní komunikace v délce asi 120 metrů," dodal Janďourek.

Modernizace parkoviště v Pastýřské se odkládá. Krok vpřed, dva kroky vzad, kritizuje opozice

Po prázdninách měla začít modernizace parkoviště v liberecké Pastýřské ulici. Vedení města ji ale nakonec odložilo. Chce ji spojit s opravou části Tržního náměstí. Práce by tak měly začít příští rok společně. Město také pokračuj s přípravami...

U moderznizace parkoviště nejprve dojde k vybourání konstrukcí vozovky, chodníků a ostatních ploch.  V dalším kroku budou realizovány opěrné konstrukce a pokládka inženýrských sítí. Následně bude realizována komunikace a chodník. V závěru budou, po dokončení stavebních prací, osazeny zádržné systémy a dopravní značení.

Díky propojce se zase řidiči dostanou na parkoviště i z Tržního náměstí. Parkoviště bude po modernizaci v režimu P+R, tedy v návaznosti na veřejnou dopravu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky pastýřská, nová pastýřská, liberec, parkoviště, tržní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Pokorný

Nebylo by jednodušší za pár desítek tisíc odslepit tu ulici Ruprechtická, která vede o 150 metrů vedle?

Čtvrtek, 24. listopadu 2022, 10:37Odpovědět

Změny u projektu Nová Pastýřská. Město chce začít stavět najednou parkoviště a propojku na Tržní náměstí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.