Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Frýdlant bude mít multifunkční klub. Promění v něj nevyužívaný prostor v kině

V multifunkční klub promění ve Frýdlantu na Liberecku nevyužívaný prostor v prvním patře městského kina. Podobné zázemí pro pořádání konferencí, seminářů a dalších akcí zatím ve městě chybí, řekla mluvčí radnice Martina Petrášková.

Klub bude mít vlastním vstup z ulice, bude mít vlastní sociální zázemí a také kuchyňku, a na kinu tak bude nezávislý. Náklady na přestavbu prostoru by podle mluvčí neměla překročit 850 000 korun. „Z našeho frýdlantského kina se v současné době stalo jakési multifunkční kulturní zařízení. Nejenže tu promítá kino, ale konají se tu i divadelní nebo školní představení. Co nám v kině ale zatím chybí, je zázemí například pro konference nebo semináře, ke kterým je velký promítací sál nevhodný," doplnil starosta Dan Ramzer.

Město se proto rozhodlo takové zázemí vybudovat v nevyužívaném prostoru v prvním patře budovy. „Už v lednu dojde k rekonstrukci stávajícího malého sálu, zejména jeho hygienického zázemí. V rámci stavebních prací bude provedena i kontrola jednotlivých stropních konstrukcí a budou osazeny nové dveře oddělující prostor malého sálu od prostoru kina. Půjde samozřejmě o dveře protipožární. Práce by měly být hotové do tří měsíců," popsala postup prací Lenka Vebrová z investičního oddělení města.

Podle vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu města Ivy Beranové se zatím pro akce využívá výstavní síň historické radnice, senioři a spolky se zase scházejí v zasedací místnosti radnice, která je ale velmi vytížená. „Věřím, že od jara příštího roku se bude moci řada těchto i dalších setkání a akcí konat právě v rekonstruovaném prostoru v kině," uvedla Beranová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, kino, správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant bude mít multifunkční klub. Promění v něj nevyužívaný prostor v kině  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.