Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec bez kolon a přecpaných parkovišť. Jak na dopravu prozradí zítřejší akce před radnicí

V rámci Evropského týdne mobility je na zítřejší den připraven bohatý program na náměstí před libereckou radnicí. Ten se zaměřuje zejména na alternativní způsoby dopravy a návyky spojené s každodenní přepravou.

„Také se vám nelíbí město plné osobních aut, kolony u semaforů, přecpaná parkoviště, hluk a špatný vzduch v centru? Jde to i jinak. Kromě systémových opatření, na kterých by měli pracovat odborníci, může pomoci také každý z nás. Čím? Změnou dopravních návyků,“ informují organizátoři.

Evropský týden mobility (ETM) je již tradiční každoroční kampaň zaměřená na zvýšení povědomí občanů o udržitelné mobilitě. V letošním roce se koná v termínu od 16. do 22. září.

V Liberci je hlavní program naplánovaný na zítřejší den na náměstí Dr. E. Beneše. Od 13 do 17 hodin je připraven pestrý program, v rámci kterého se mohou obyvatelé inspirovat při hledání lepšího a zdravějšího způsobu přepravy.

Malí i velcí mohou během odpoledne navštívit nejrůznější stanoviště, na kterých si mohou otestovat elektrokola, seznámit se s povinnou výbavou cyklisty, připomenout si důležitost přilby, dozvědět se bližší informace o vozidlech s hybridním pohonem nebo si třeba nechat přeměřit tlak a cholesterol. 

V rámci doprovodného programu se představí také Martin Šimůnek se svou biketrialovou show od 14:00 a od 15:15. A nebude chybět ani ukázka MM Parkour Liberec ve 14:15 a v 15:30.

V rámci ETM se ve čtvrtek 21. září uskuteční také tradiční cyklojízda s Cyklisty Liberecka. Ti se na projížďku vydají v 17 hodin od vodotrysků u OC Plaza.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky ETM, Evropský týden mobility, mobilita, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec bez kolon a přecpaných parkovišť. Jak na dopravu prozradí zítřejší akce před radnicí  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.