Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rekonstrukce na základní škole Jabloňová finišují. V březnu bude hotovo

Nové odborné učebny, bezbariérový přístup nebo úsporná svítidla. To vše nově nabízí základní škola Jabloňová, kde právě dokončují rozsáhlou rekonstrukci.

„Škola v průběhu rekonstrukce prošla rozsáhlou proměnou. Jedná se nejen o úpravy, které jsou na první pohled viditelné, ale hlavně o technické zhodnocení školy, což má vliv na provoz školy jako takové,“ informoval mluvčí města Jan Král s tím, že nové jsou například elektrorozvody, vzduchotechnika, ale také dveře nebo podlahy.

Zcela nové jsou odborné učebny. Těch je hned šest – tři jazykové, přírodovědná, informatika a robotika a také cvičná kuchyňka. „Ty vznikly v nástavbě prvního patra a zároveň rekonstrukcí stávajících učeben v původním objektu školy,“ sdělil Král.

Poprvé usednou do nových lavic žáci druhého stupně po jarních prázdninách 4. března. Do té doby bude škola dovybavena ještě novým nábytkem, výukovými pomůckami a IT vybavením.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město liberec

Štítky Jabloňová, škola, rekonstrukce

Rekonstrukce na základní škole Jabloňová finišují. V březnu bude hotovo  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.