Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V létě čeká schody před radnicí oprava. Práce omezí vstup do budovy

V červnu začne připravovaná oprava schodiště před libereckou historickou budovou radnice. Městu se po roce podařilo sehnat firmu, která opravu provede. Zakázka vyjde na více než 3 miliony korun. Po dobu oprav bude dočasně vstup do budovy uzavřený.

Práce by měly začít 17. června, po skončení jarmarku. Potrvají 4 měsíce, a kromě rekonstrukce schodiště počítáme i v opravou vlajkosláv,“ uvedl náměstek primátora Petr Židek (ODS).

Schodiště se musí celé rozebrat, prostor pod ním vyspravit a pak opět sestavit zpátky. Kvůli tomu bude celý prostor po dobu oprav oplocený a do budovy radnice nepůjde vstupovat hlavním vchodem. Přístup dovnitř bude dočasně z boku budovy.

Schodiště k hlavnímu vchodu je památkové chráněné, stejně jako celá budova. Kompletní rekonstrukce se chystá už dlouho, ale bylo složité najít specializovanou firmu, která by obnovu zvládla. V rámci oprav má dojít i ke sjednocení s barevným a nesourodým novodobým žulovým schodem, na kterém je citát Václava Havla a do schodiště jej vložili v listopadu 2019 u příležitosti 30. výročí sametové revoluce.  

Radnice byla postavená v letech 1887 až 1893, kamenné schodiště se vstupním portálem je z roku 1892.

Ohodnoť článek

Foto Město LIberec

Štítky schodiště, oprava, radnice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě čeká schody před radnicí oprava. Práce omezí vstup do budovy  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.