Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Hrádku na sídlišti začali s výměnou padesát let starých rozvodů

Na sídlišti Liberecká v Hrádku nad Nisou a ulici Grabštejnská začali s výměnou letitých rozvodů kanalizace a vodovodu. Litinové potrubí z roku 1972 nahradí plastovým. Práce mají skončit v červnu letošního roku.

Stavbu za více než 19 milionů korun provádí společnost SVS, která je i investorem. Práce zkoordinuje s městem, které následně provede opravu komunikace.

V ulici Grabštejnská a na sídlišti Liberecká se výměna týká kanalizačních stok v celkové délce 580 metrů a vodovodu na trase dlouhé necelých 340 metrů. Potrubí je zastaralé, poruchové a zkorodované,“ popsal Mario Böhme za SVS.

Práce začaly výkopy kolem kanalizační šachty u železniční trati poblíž chráněného přejezdu v Liberecké ulici, kdy původní šachtu nahradí nová. Vodohospodáři v Hrádku využijí netradiční způsob opravy vedení kanalizace, která do šachty ústí. Sanovat budou pomocí tak zvané bezvýkopové technologie, zatažením bezešvého rukávce z tkané skelné rohože sycené polyesterovou pryskyřicí a vytvrzením pomocí UV záření. Na dalších místech ale budou již obvyklé výkopové práce. Součástí stavby bude i přepojení všech stávajících kanalizačních přípojek z přilehlých nemovitostí, stávajících uličních vpustí a dešťových svodů.

Vodovodní řady se po dobu rekonstrukce odstaví. Zásobování okolních domů pitnou vodou zajistíme provizorním povrchovým vodovodem neboli suchovodem,“ upřesnil Böhme. Obyvatelé by žádnou změnu zaznamenat neměli a o průběhu prací byli informování prostřednictví letáků.

Město Hrádek nad Nisou po dokončení prací SVS zrekonstruuje na náklady společnosti dotčené komunikace. „Aktuálně se připravuje projekt,“ dodává starosta Josef Horinka (Hrádek potřebuje změny!).

Obyvatelé sídliště musí v místě také počítat se změnou dopravního značení, v parkovacích zálivech je zákaz zastavení a na část sídlištní vozovky je zákaz vjezdu, část je po dobu stavby obousměrná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Sedláček

Štítky kanalizace, vodovod, rekonstrukce, SVS, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hrádku na sídlišti začali s výměnou padesát let starých rozvodů  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.