Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Koupaliště v Turnově se mělo otevřít v pátek. Kvůli havárii se datum posune

Při napouštění turnovského koupaliště v Maškově zahradě se objevila technická závada. To znamená, že avizovaný start sezony tento pátek se určitě nestihne. Provozovatel areálu odhaduje, že se otevření posune na devátého června, možná se ale vše stihne dřív.

„Díky zásahu profesionálních i dobrovolných hasičů z Turnova jsme začali okamžitě pracovat na odstranění škod. Zaměstnanci i dodavatelské firmy dělají maximum pro to, aby bylo koupaliště zprovozněno v co nejbližším termínu,“ řekl Jindřich Kořínek, jednatel společnosti Městská sportovní Turnov, která koupaliště provozuje.

Podle něj je ale jasné, že koupaliště se nestihne otevřít v pátek, jak bylo naplánováno. „Vzhledem ke složitosti zařízení to nebude možné. Činíme vše pro to, aby bylo možné koupaliště v omezeném režimu případně otevřít co nejdříve, tedy ještě před 9. červnem,“ dodal.

Nově bude v areálu Maškovy zahrady pravidelně otevřeno občerstvení u in-line dráhy, a to v týdnu od 14:30 do 19:00 a o víkendech od 11:00 do 19:00. Poprvé otevře už v pondělí 28. května.

Nové koupaliště otevřeli v Turnově před dvěma lety. Loni ho navštívilo téměř padesát tisíc lidí, sezona přesto byla ztrátová. Návštěvníky tak letos čeká mírné zdražení. „O deset korun bylo zvýšeno vstupné pro dospělé, z 90 na 100 korun," uvedla místostarostka Petra Houšková (Nezávislý blok).

O 20 na 260 korun se zvedla cena za rodinné vstupné a zdarma bude koupaliště přístupné jen pro děti do 100 centimetrů výšky.

Autoři | Foto Město Turnov | Zdroj ČTK

Štítky Turnov, koupání, koupaliště, Maškova zahrada, havárie, závada, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Turnově se mělo otevřít v pátek. Kvůli havárii se datum posune  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.