Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Do turnovského babyboxu dnes bylo odloženo první miminko, jmenuje se Světlana

Do babyboxu v turnovské nemocnici dnes odpoledne někdo odložil malou holčičku. Jedná se o úplně první miminko v tomto babyboxu.

Co vedlo maminku k tomu, aby malou holčičku odložila, nevíme. Díky umístění do babyboxu se ovšem okamžitě dostala do rukou lékařů, který se nyní o holčičku postarají. Na první pohled je miminko zdravé a má se čile k světu. Její odložení bylo ohlášeno v 13:24. 

„Na otevření turnovské bedýnky mě upozornil mobil. Záhy jsem spatřil děťátko v modré zimní kombinéze, růžové mikině a bílé čepičce,“ popisuje Ludvík Hess, který se přes deset let věnuje projektu Babybox a jejich zakládání po celé republice.

Právě on rozhodl o tom, že miminko se bude jmenovat Světlana. „Při rozhovoru s půvabnou moderátorkou Světlanou Witowskou jsem slíbil, že příští odložená holčička se bude jmenovat po ní,“ vysvětluje Hess výběr jména.

Turnovský babybox je součástí místní nemocnice již tři roky. Zprovozněn byl 12. srpna 2015. Tehdy se jednalo o 66. babybox v České republice a Dícelkově čtvrtý babybox v Libereckém kraji.

Světlanka je celkově 179. dítkem, které bylo odloženo do babyboxu. V letošním roce se zároveň jedná o sedmnáctý případ. Světlana je nyní v dobrých rukou odborníků. Je vidět, že založení babyboxu v Turnově nebylo zbytečné. „Jsem moc ráda, že navzdory některým názorům, má u nás babybox smysl a pomohl zachránit dětský život,“ uvádí hlavní sestra Nemocnice Turnov Eva Krejčí.

Díky babyboxu se miminko neocitlo v žádném nebezpečném prostředí, a jeho život tak nebyl ohrožen. „Ať žije malá Světlana! Ať žije Světlana Witowská,“ pozitivně dodává autor turnovského babyboxu.

 

Foto ZZS LK

Štítky miminko, Babybox, nemocnice, Turnov, Ludvík Hess, Světlana Witowská, Česko

Do turnovského babyboxu dnes bylo odloženo první miminko, jmenuje se Světlana  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.