Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Je dobojováno. Nová ferrata v Semilech opravdu vyroste

Autoři semilské ferratové cesty Vodní brána se radují. Podařilo se jim totiž vybrat dostatek financí na výstavbu další trasy.

Do konce projektu na Startovači zbývá ještě sedm dní. Už nyní mají ale jeho autoři vyhráno. Z požadované částky 348 000 korun se jim podařilo vybrat přes 360 000. S budováním nové cesty na sklaním masicu utálet nebudou. „Na nové trase začneme pracovat hned jak sleze sníh a dovolí to podmínky,“ uvedl autor via ferraty Vodní brána Martin Marek, známý jako Čokař.

Svého se dočkají i dárci. Lidé, kteří projekt podpořili, si totiž za darované finance mohli vybrat odměnu v podobě nálepky, hrnnku ale také zážitku jako společný výlet nebo lezení s autory. „Jakmile celá kampaň doběhne, necháme vyrobit veškeré odměny, zkontaktujeme všechny podporovatele a domluvíme s nimi předání odměn,“ komentoval autor. Samozřejmě neskrývá radost, že se projekt podařil. Doma to prý již oslavili.

Díky dostatku vybraných financí možná trasu ještě vyšperkují. „Původní rozpočet počítal s tím, že většinu kotev si vyrobíme sami, abychom ušetřili. Nyní uvažuji o tom, že nakoupím kotvy z nerez materiálu, které se vyrábějí v Itálii. Jsou sice dražší, ale mají obrovskou životnost a nepotřebují prakticky žádnou údržbu,“ řekl Čokař.

Úspěch potěšil i celou řadu přispívajících. „Jupííí, těšíme se na novou cestu,“ napsala Lenka. „Za mě současné C je nejhezčí ferrata, jakou jsem u nás zatím lezl. Držím palce, ať to dopadne,“ komentoval Přemysl.

Nová trasa bude mít délku přibližně 220 metrů a navíc nabídne i dvě lávky, z nichž ta delší měří patnáct metrů. Více si o nové trase můžete přečíst zde:

FOTO, VIDEO: Semilská ferrata by se mohla rozrůst o další cestu, novinkou bude i patnáctimetrová lávka

 

 

Foto Martin Marek Čokař

Štítky ferrata, Semily, horolezectví, startovač, Vodní brána, finance, projekt, Martin Marek, Itálie

Je dobojováno. Nová ferrata v Semilech opravdu vyroste  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.