Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z domu, kde se scházeli narkomani, šlehaly v noci plameny

Klidnou službu překazil hasičům ze Semilska požár dvojdomku s pochybnou pověstí v obci Příkrý. Krátce po třetí hodině ranní zde byl ohlášen požár.

Na místo okamžitě vyjeli hasiči ze Semil, Příkrého i Vysokého nad Jizerou. „Požár zchvátil zděný domek, který byl z části vybydlený,“ uvedl Josef Polívka, vyšetřovatel příčin požáru. Místo, které hojně navštěvují sociálně slabší lidé a osoby, které se potýkají s drogovou závislostí zachvátil požár pravděpodobně kvůli neopatrnému zacházení se otevřeným ohněm.

„Po příjezdu našli hasiči silně zakouřený objekt, z jehož oken šlehaly plameny,“ sdělila mluvčí hasičů Pavlína Bílková. Přivolaní požárníci se s požárem opravdu rychle vypořádali a celou podlahu ještě zkontrolovali pomocí termokamery, ta odhalila i skrytá ohniska požáru, která hasiči zlikvidovali.

V objektu se nacházela jedna osoba, která se podle vyšetřovatele nadýchala zplodin a byla předána do péče zdravotníkům. „Škoda způsobená na majetku byla vyčíslena na padesát tisíc korun,“ komentovala Bílková a dodala, že hasičům se ale podařilo uchránit majetek v hodnotě okolo 1,5 milionu korun.

Foto Dominik Svoboda

Štítky požár, Příkrý, hasiči, Semilsko, okres Semily, Josef Polívka, Semily

Z domu, kde se scházeli narkomani, šlehaly v noci plameny  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.