Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Turnově vznikne pumptrack. Rozhodli si o tom sami občané

I v letošním roce mohli občané Turnova rozhodnout o využití části rozpočtu města v rámci projektu Tvoříme Turnov. Letos se sešlo celkem jedenáct návrhů. O tom, které by místní chtěli nejvíce, rozhodlo hlasování. Do toho se zapojilo přes 800 občanů.

A nyní už má hlasování své jasné vítěze. Nejvíce hlasů se sešlo u návrhu vybudování pumptracku. „Tento návrh Marka Slavíka a Daniela Lišky získal 465 hlasů a stal se jasným vítězem,“ informovala mluvčí města Klára Preislerová.

V Turnově tak vyroste speciální okruh pro malé i velké cyklisty. Pumptrack je charakteristický svými vlnami, díky kterým je možné dráhu projet i bez šlapání. Na vybudování tohoto okruhu je vyčleněno 250 tisíc korun. Hned po pumptracku oslovil místní nejvíce návrh na obnovení pěší stezky ke Stebence, ten získal na realizaci 30 tisíc korun.

A dojít by mělo i na realizaci návrhu vybudování dětského hřiště Mašov. Na hřiště jsou připraveny finanční prostředky ve výši 154 tisíc korun. Autorkou tohoto projektu je Miroslava Vlčková. A posledním návrhem, který získal 172 hlasů, je dosazení pítka do turnovského parku. To by mělo stát maximálně 30 tisíc korun.

Foto Město Chrastava

Štítky Turnov, Tvoříme Turnov, Semilsko, pumptrack, Miroslava Vlčková

V Turnově vznikne pumptrack. Rozhodli si o tom sami občané  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.