Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

TIP NA VÝLET: Adrenalin i relaxace pod Sněžkou

PR článek

Horské město ležící v srdci Krkonoš a v údolí řeky Úpy je ideálním místem pro sport i turistiku. Vydejte se s přáteli či rodinou na prodloužený víkend či týdenní dovolenou do Pece pod Sněžkou.

Pec pod Sněžkou nabízí svým návštěvníkům zábavu i odpočinek na každý den a to přímo v centru města. Vyzkoušet můžete svoji obratnost v lanovém parku Monkey Park, který nabízí „opičí dráhy“ pro děti i dospělé. Dobrodružství a adrenalin nabízí Relaxpark Pec, a to na bobové dráze o délce 900 m anebo v Lemurii, kde jsou pro děti připraveny prolézačky, skluzavky, trampolíny a nafukovací hrad.

TIP: Pecký pivovar je součástí Krkonošské pivní stezky, kterou můžete absolvovat od června do září, a ochutnat tak jedinečná krkonošská piva

Pokud se vypravíte z centra města k spodní stanici lanovky na Sněžku, nezapomeňte na ještě jednu zastávku. Po žluté turistické trase odtud dojdete k Peckému pivovaru. Zde můžete ochutnat lahodné pivo místního minipivovaru, které vaří tradičním způsobem z českých ingrediencí a pramenité horské vody.

Z Pece pod Sněžkou můžete vyrazit na kratší procházky ale také na vícedenní túry. Na vrcholky hor můžete využít i lanovky a při cestě určitě uvítáte pohostinnost horských bud, kde vždy mají něco na posilněnou a případně tu můžete i přespat a pokračovat v cestě další den.

Nezapomenutelné výhledy a dech beroucí krkonošská krajina se před vámi objeví, pokud se z centra města vydáte po žluté turistické trase, kolem informačního centra Správy KRNAP, až k dolní stanici lanovky na Hnědý vrch. Vyjít můžete na stejnojmennou rozhlednu a potom se vypravit na vrcholky hor za dalším dobrodružstvím.

TIP: V Peci pod Sněžkou vám doporučujeme ubytování v Hotelu Horizont, kde načerpáte síly před túrou, anebo si užijete relaxaci a odpočinek po ujitých kilometrech na horách

Skvělou zábavu i pastvu pro oči a duši nabízí výlet na nejvyšší horu Sněžku. A pokud i vy plánujete výšlap na Sněžku, zvolte některý ze všedních dnů, kdy máte větší šanci si procházku podzimní přírodou užít bez davu turistů. Z Velké Úpy se vypravíte lanovkou (v říjnu provoz pouze víkendy a 26.-30.10.) nebo pěšky k Herní krajině Pecka. Odtud pokračujete po zelené turistické trase k Děčínské boudě, kde se rozhodně zastavte na domácí koláče s tvarohem a ovocem. A po sladké pauze se vydejte po žluté turistické trase přes Růžovou horu až na vrchol Sněžky.

V zimě je Pec pod Sněžkou ideálním místem pro milovníky zimních sportů. Skiareál nabízí pravidelně upravované sjezdovky pro začátečníky i zdatné sjezdaře. Vyzkoušet můžete také zábavnou trať Funline, snowtubing, Snowpark  nebo SkiTour. A pro vaše děti je tu i lyžařská škola. V Peci a jejím okolí je pravidelně upravováno 84 km běžeckých tratí.

Foto Krkonose.eu

Štítky Pec pod Sněžkou, tip na výlet, Krkonoše, Sněžka, Úpa, lanová dráha, turistická stezka, centrum města, Správa Krkonošského národního parku

TIP NA VÝLET: Adrenalin i relaxace pod Sněžkou  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.