Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Turnov obdržel tři návrhy nové knihovny. O budoucí podobě rozhodne odborná komise

Město Turnov plánuje vybudovat nové sídlo knihovny u letního kina. A právě na konci října obdrželo vedení města tři návrhy, z nichž by měl být vybrán jeden finální.

Město původně oslovilo hned 4 ateliéry, jeden se ale minulý měsíc odhlásil. Své návrhy tak představili A69 - architekti, autor Václav Hájek, který spolupracoval s Lenkou Reslovou a ateliér Profes projekt. „Ateliér A69 přišel s moderním návrhem na otevřený prostor. Ten vychází z krajinných jevů Českého ráje, jako jsou pukliny, spáry a svislé kvádry pískovcových měst,“ uvedl ředitel turnovské městské knihovny Jaroslav Kříž.

V budově by nechyběl ani skleněný průchod, který by odkazoval na známou Myší díru. Druhý návrh od dvojice Hájek - Reslová propojuje budoucí knihovnu se současným letním kinem. „Autoři kladli důraz na umístění v zeleni a propojení s městským parkem,“ sdělil Kříž.

Poslední návrh, za kterým stojí Profes projekt, představuje knihovnu jako budovu spojenou ze tří hlavních celků spojených centrální recepcí ve vstupní hale. „Návrhy nyní posoudí odborná komise,“ dodal ředitel knihovny. Do té zasednou jak zástupci města, tak architekti i oborníci z knihovnického prostředí.

Autoři | Foto Město Turnov

Štítky knihovna, Turnov, Semilsko, architektura, Václav Hájek, Jaroslav Kříž, Český ráj

Turnov obdržel tři návrhy nové knihovny. O budoucí podobě rozhodne odborná komise  |  Semilsko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.